FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verkoopt Takagi aan Shimizu S-Pulse

23-12-2013

11 reacties


FC Utrecht heeft met het Japanse Shimizu S-Pulse een akkoord bereikt over de verkoop van Yoshiaki Takagi. De Japanse middenvelder, die in Utrecht liefkozend ‘Sjakie’ wordt genoemd, wordt, indien hij de medische keuring met goed gevolg doorloopt, door Shimizu S-Pulse per 1 januari 2014 overgenomen. De Japanse club, waar ook broer Toshiyuki Takagi onder contract staat, betaalt een transfersom aan FC Utrecht.

Takagi is bij FC Utrecht aan zijn derde seizoen bezig. In 2011 werd hij door FC Utrecht overgenomen van Tokyo Verdy. “Yoshiaki is in potentie een hele goede voetballer”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “Dit is er tijdens zijn verblijf bij FC Utrecht helaas niet volledig uitgekomen. Hij heeft goede momenten gehad, maar heeft zich nog niet ontwikkeld naar het niveau waarop wij hem graag zien. Nu komt een financieel krachtige club langs die hem graag wil overnemen en dan ga je een afweging maken. Houd je hem langer bij je of laat je hem gaan? Wij kiezen voor het tweede, waarbij meegenomen dat Yoshiaki zelf ook heeft aangegeven graag terug te keren naar Japan.”

Door het vertrekt van Yoshiaki Takagi ontstaat nog meer ruimte voor jonge talenten uit de FC Utrecht Academie om door te groeien naar het eerste elftal van de club. “Een jongen van buitenaf moet substantieel beter zijn dan een speler uit de eigen opleiding, zo zijn wij van mening”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “De voorsprong die Yoshiaki had ten opzichte van jongens uit de opleiding die op zijn positie spelen, is geslonken. Dus in sportief opzicht is het geen onlogische keuze om hem te laten gaan. Het bod dat Shimizu S-Pulse ons deed, was daarnaast erg interessant.”

Takagi kijkt terug op een mooie periode bij FC Utrecht. “Ik was pas 18 jaar toen ik naar Nederland kwam en heb wel wat moeilijke periodes gehad”, zegt hij over zijn beginperiode. “Maar, dankzij de staf van FC Utrecht, mijn teamgenoten en de supporters heb ik een enorm leuke tijd beleefd in Utrecht. Ik beschouw de tweeënhalf jaar in Nederland als een schat in mijn leven en wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Dankzij de supporters van FC Utrecht heet ik in Nederland voor altijd Sjakie en daar ben ik trots op!”

In vierendertig optredens in de Eredivisie kwam Takagi eenmaal tot scoren.

Bron: FC Utrecht (foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing