FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht treft top 6 vóór winterstop op zondag

12-06-2012

6 reacties


De thuiswedstrijden tegen de top 6 van de vorige voetbaljaargang in de Eredivisie staan al vóór de winterstop op het programma. Allen op de door FC Utrecht zo gewenste zondagmiddag. Dat laat het wedstrijdprogramma zien dat de KNVB maandag naar buiten bracht.

"Je ziet niet vaak dat je alle grote wedstrijden in eigen stadion al voor de winterperiode gaat spelen", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. "Toch biedt dit kansen. Het is voor supporters van FC Utrecht de mooiste eerste competitiehelft van de laatste jaren. De op papier meest interessante wedstrijden spelen we immers als voor de winter. Als supporter van FC Utrecht wil je hierbij zijn."

Spelen op zondagmiddag
FC Utrecht heeft aangestuurd op het spelen van zijn thuiswedstrijden op zondagmiddag. "Wij hebben al in het vooroverleg met de KNVB aangegeven onze thuiswedstrijden op zondagmiddag te willen spelen. Hier is deels gehoor aan gegeven. We spelen voor de winterstop 6 keer op zondag, 2 keer op zaterdag en 1 keer op vrijdag thuis, waarbij wij op zaterdag niet om 20.45 uur beginnen. Dit late tijdstip is door onze, met name jeugdige, supporters niet als prettig ervaren. Hier hebben wij voor gestreden", aldus Van Schaik.

Slechts het programma voor de winterstop is door de KNVB definitief vastgesteld. Tegen het programma na de winterstop kan pas medio december bezwaar worden aangetekend. Niet eerder. Van Schaik: "De drie zaterdagen die wij na de winterstop toegewezen hebben gekregen, kunnen wij dus pas in de december bespreekbaar maken. Dat gaan wij ook zeker doen. Wij willen onze thuiswedstrijden in Stadion Galgenwaard immers op zondagmiddag spelen en niet op zaterdag. Daar gaan wij ons wederom hard voor maken."

"Natuurlijk, we hadden graag al onze thuiswedstrijden op zondag gespeeld. Dat is voor ons en onze supporters de ideale speeldag. Maar, we weten ook dat de KNVB rekening moet houden met de wensen van achttien clubs. Daarbij komen nog veel andere zaken als veiligheid en overige (sport)evenementen in de speelsteden om de hoek kijken. Wij hebben begrip voor de teleurstelling bij onze supporters. Wij hadden zelf ook graag alle thuiswedstrijden op de zondagmiddag gespeeld. Wij hebben er alles aan gedaan. Het is echter niet eenvoudig om voor achttien clubs een passende oplossing te vinden. Daar zijn wij ons ook van bewust", aldus Van Schaik.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing