FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht schorst Kali alsnog

02-02-2015

14 reacties


FC Utrecht heeft Anoar Kali alsnog voor twee weken geschorst. Algemeen directeur Wilco van Schaik trekt op de clubwebsite het boetekleed aan: "Dit is een grote inschattingsfout geweest."

De volledige tekst van het communiqué op fcutrecht.nl:

FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali moet de duels met Willem II, PSV en FC Dordrecht aan zich voorbij laten gaan. De clubleiding heeft de Utrechter alsnog geschorst naar aanleiding van het incident waarbij hij afgelopen donderdag tijdens een training betrokken was.

Een dag na het incident besloot FC Utrecht middenvelder Kali de hoogst mogelijke financiële boete op te leggen, maar hem niet te schorsen.

“Dat is een grote inschattingsfout geweest”, blikt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht nu terug op die sanctie. “We hebben toen, in de hectiek van de week, gemeend het snel te moeten oplossen en nog vóór aanvang van de volgende training een strafmaat bepaald. Die stond, bij nader inzien, niet in verhouding tot wat er zich op het trainingsveld tussen Anouar en Kristoffer heeft afgespeeld. Op dat moment hebben we niet goed ingeschat wat de gevolgen van deze beslissing waren. Ik heb er spijt van dat ik niet direct tot het opleggen van een schorsing ben overgegaan. Met diezelfde gedachte kwam Robby Alflen vanochtend bij mij binnen, dus toen wist ik het zeker.”

“Het heeft het hele weekend aan mij geknaagd”, vervolgt Van Schaik. “Moreel gezien is mijn beslissing onjuist geweest. Ik kan mezelf niet recht in de spiegel meer aankijken. Ik vraag de mensen in mijn organisatie om open en eerlijk te zijn. Om fouten toe te geven op het moment dat zij deze maken. Dan moet ik een voorbeeld zijn.”

De schorsing die in eerste instantie uitbleef, volgt nu dus alsnog voor Kali. “Tijdens de interviews die Anouar gaf na afloop van de wedstrijd van gisteren tegen PEC Zwolle, gaf hij duidelijk aan dat wat hij had gedaan tijdens de training, fout was. Hij maakte excuses voor zijn onverantwoordelijke gedrag. Ook ik ga nu door het stof. Wij hadden hem moeten schorsen, maar deden dat aanvankelijk niet. Dat doen we nu alsnog. Ik bied mijn excuses aan een ieder aan die zich gekwetst voelt of zich tekort gedaan voelt naar aanleiding van mijn foutieve beslissing. Als eindverantwoordelijke neem ik nu mijn verantwoordelijkheid, al besef ik me dat ik dat eerder had moeten doen.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 14 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing