FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht pakt punt in Nijmegen

27-02-2011

15 reacties


FC Utrecht heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer gelijkgespeeld. De Domstedelingen kwamen vroeg op achterstand bij NEC en hadden vervolgens veel moeite om een gaatje in de hechte afweer van de thuisploeg te vinden. Uiteindelijk kreeg Ricky van Wolfswinkel dat voor elkaar, maar het bleek niet genoeg om voor het eerst in een maand tijd weer eens de drie punten te mogen claimen.

De thuisploeg begon bijzonder voortvarend aan de wedstrijd. De Nijmegenaren zetten vroeg druk en lieten de gasten uit Utrecht geen moment de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. John Goossens had na acht minuten de eer de score te moge openen. De aanvallende middenvelder kwam instormen op de rand van de zestien en kreeg de bal op maat van Thomas Chatelle. Goossens dacht vervolgens geen seconde na en liet Michel Vorm met een hard en geplaatst schot kansloos. Die voorsprong was terecht.

Coach Ton du Chatinier zag zijn manschappen na de vroege tegentreffer wel aan voetballen toekomen en dat lichte overwicht vertaalde zich gaandeweg in enkele mogelijkheden. Jasper Cillessen liet echter zien niet zonder reden Gábor Babos buiten de basiself van NEC te houden. De jonge sluitpost toonde zich allereerst attent na een gevaarlijke poging van Van Wolfswinkel en op slag van rust hield hij ook Edouard Duplan met een reflex van het scoren af.

Na rust trok FC Utrecht de ingezette lijn voort. De gasten namen nog nadrukkelijk het initiatief, al hoefde de defensie van NEC zich lange tijd geen zorgen te maken. Enige echt serieuze moment van opwinding vond plaats toen Dries Mertens vanaf de linkerzijde op de voor hem kenmerkende wijze naar binnen dribbelde en de bal met een geplaatst schot in de verre hoek leek te plaatsen. Tot opluchting van bijna iedereen en alles in het Gofferstadion stuitte de bal echter net naast.

Utrecht bleef ook daarna het betere van het spel houden, maar moest beducht blijven voor de tegenstootjes van de thuisploeg. Zo testte Goossens met een verraderlijk schot de concentratie bij Vorm en kopte Ramon Zomer van dichtbij over. Uiteindelijk was het Mertens die de beslissende opening creëerde. De Belg liet Lorenzo Davids voor lucht achter maar zag zijn harde schot vanaf de zijkant op de vuisten van Cillessen stuiten. Van Wolfswinkel toonde zich attent en schoot de rebound koeltjes hoog binnen. Invaller Leon de Kogel kreeg niet veel later nog een uitstekende kans op de 1-2, maar zijn schot uit vrijstaande positie miste alle kracht en richting.

Bron: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing