FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht pakt een punt tegen Feyenoord

11-12-2011

4 reacties


Feyenoord heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het duel met FC Utrecht. De Rotterdammers maakten al vroeg de 0-1, maar slaagden er niet in de wedstrijd meteen naar zich toe te trekken. Utrecht maakte dan ook van de gelegenheid om langszij te komen en nam zelfs brutaal de voorsprong, maar Jerson Cabral besliste de wedstrijd uiteindelijk met een afstandsschot: 2-2.

Feyenoord bezorgde het Utrecht-publiek al binnen twee minuten de schrik van hun leven. John Guidetti pikte aan de rand van het strafschopgebied op en trok naar binnen, om het doel van Rob van Dijk onder vuur te kunnen nemen. De verdedigers van Utrecht liepen wel met hem mee, maar legden hem geen strobreed in de weg toen hij uithaalde. Van Dijk stond erbij, keek ernaar en zag de bal in zijn doel vliegen. De vroege Feyenoord-treffer bleek de snelste treffer voor de Rotterdammers in ruim drie jaar, toen Andre Bahia op 31 augustus 2008 binnen een minuut trefzeker was tegen Heracles Almelo.

Feyenoord putte hoop uit de vroege 0-1 en bleef de aanval zoeken, bijvoorbeeld via Ron Vlaar die van afstand een poging waagde. Ruben Schaken was nog veel dichter bij de 0-2, maar hij zag de meegelopen Guidetti over het hoofd en stuitte op Van Dijk. Utrecht bleef afwachtend spelen, trok zich terug op de eigen helft en liet Feyenoord met de bal doen wat het wilde. Het ontbrak de Rotterdammers echter aan de creativiteit om grote kansen te creëren en dus lukte het niet om het overwicht op het veld ook op het scorebord zichtbaar te maken.

Utrecht moest het op zijn beurt doen met wat kansjes via Frank Demouge, maar leek niets uit te kunnen richten. De verrassing was dan ook groot toen Daan Bovenberg na ruim een half uur spelen de 1-1 maakte. Yoshiaki Takagi mocht aanleggen voor de vrije trap en het lukte Kelvin Leerdam niet om de verdediger van koppen af te houden. Bovenberg had dan ook weinig moeite om de bal richting het doel te knikken en liet doelman Erwin Mulder kansloos. Edouard Duplan had er een minuut later zelfs 2-1 van kunnen maken, maar deze keer hield Mulder de bal wel tegen.

Jerson Cabral was vroeg in de tweede helft dicht bij de 1-2 voor Feyenoord, maar in plaats daarvan was het Utrecht dat in de 51e minuut het initiatief nam. Bovenberg speelde opnieuw een belangrijke rol, nu met een voorzet. De bal bleef hangen en Mulder dook mis, waarop Duplan in de chaos nog net zijn voet tegen de bal wist te zetten. Cabral zette zijn mislukte doelpoging een kwartier later echter recht met de 2-2: hij trok naar binnen, haalde uit en zag dat Van Dijk net tekort kwam om de bal naast te tikken. Vooral Guidetti was nog dichtbij de winnende derde treffer, maar zijn schot ging voorlangs. Utrecht kreeg in de blessuretijd nog wel een tik te verwerken: Dave Bulthuis ging op de voet van Cabral staan en werd van het veld gestuurd.

Bron: Voetbalzone.nl
Foto: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing