FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht naar laatste zestien KNVB Beker

10-11-2010

6 reacties


FC Utrecht plaatste zich woensdag voor de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg van Ton du Chatinier won in Apeldoorn door twee treffers in de tweede helft met 0-2 van AGOVV. Donderdagavond wordt geloot voor de volgende ronde.

Ten opzichte van afgelopen zondag kende de opstelling van FC Utrecht een wijziging. Keller nam centraal achterin de plaats in van Schut. Du Chatinier had vooraf al het belang van het bekerduel benadrukt. Zijn team liet in de beginfase ook blijken snel een plek bij de laatste zestien te willen veiligstellen.

FC Utrecht startte zeer offensief en creëerde ook verschillende kansen. Silberbauer werd gevaarlijk, Duplan zag zijn schot gekeerd door AGOVV-doelman Postma en een harde uithaal van Mertens belandde op de paal.

Maar FC Utrecht vergat te scoren in dat stormachtige eerste kwartier. Dat gaf AGOVV vertrouwen. De thuisclub kroop steeds meer uit zijn schulp en naar mate het duel vorderde raakten beide ploegen meer in evenwicht. Grote kansen bleven echter uit voor de ploeg uit de Jupiler League.

In de eerste fase na rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. Totdat FC Utrecht via een goedlopende aanval na ruim een uur spelen dan toch opeens die belangrijke openingstreffer maakte. Het was Duplan die doelman Postma passeerde met zijn schot in de linkerhoek. Daarna leek FC Utrecht het snel af te willen maken. Het tempo werd opgevoerd. Een schot van Mertens ging voorlangs.

Een kwartier voor tijd kreeg FC Utrecht de mogelijkheid om zich te verzekeren van een vervolg in het bekertoernooi. De bal ging op de stip nadat Tailor de bal met de hand raakte. Van Wolfswinkel nam uiteraard plaats achter de bal. Hij zag zijn inzet deze keer gekeerd, maar in tweede instantie kopte Demouge alsnog raak. In de slotfase stond een verdediger van AGOVV op de doellijn nog een treffer van Danso in de weg.

"Het was bij vlagen niet goed en we speelden in een veel te laag tempo", zei Du Chatinier. "In de rust hebben we aangegeven dat we meer de vrije man moesten vinden op het middenveld, want AGOVV bleef op de counter loeren. Na de voorsprong kwam er meer tempo in ons spel. Dit zijn moeilijke wedstrijden. Het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn."

Karakteristieken
63. Duplan 0-1
76. Demouge 0-2

Toeschouwers: 2880

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Wuytens, Keller, Nesu, Duplan (Danso/73), Silberbauer, Lensky (Nijholt/82), Mertens, Van Wolfswinkel, Demouge (De Kogel/84)

Bron: FC Utrecht
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing