FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht naar Albanië of Luxemburg in EL

24-06-2013

12 reacties


FC Utrecht is vanmiddag bij de loting voor de tweede voorronde van de Europa League gekoppeld aan de winnaar van het duel in de eerste voorronde tussen KF Laçi uit Albanië en FC Differdange 03 uit Luxemburg.

FC Utrecht speelt op donderdag 18 juli eerst uit. Een week later volgt de return in de Galgenwaard. De club genoot bij de loting vanmiddag in het Zwiterse Nyon als geplaatste club een beschermde status. Daardoor ontliep FC Utrecht een aantal relatief sterke tegenstanders.

De wedstrijden in de eerste voorronde worden gespeeld op 4 en 11 juli. FC Utrecht weet dus pas op 11 juli tegen wie het een week later in de tweede voorronde mag aantreden.

Vierde plaats
FC Differdange 03 dankt de deelname aan de voorronde van de Europa League aan het behalen van de vierde plaats in de Luxemburgse competitie. De club is afkomstig uit het gelijknamige stadje Differdange dat ongeveer 10.000 inwoners heeft. De afstand tussen Utrecht en Differdange bedraagt 380 kilometer.

De Luxemburgse club nam de afgelopen vier jaar onafgebroken deel aan de kwalificatieronden voor de Europa League. Vorig jaar werd de ploeg in de tweede voorronde uitgeschakeld door AA Gent. Een jaar eerder was Paris Saint Germain in de vierde voorronde te sterk.

FC Differdange 03 ontstond in 2003 uit een fusie tussen Red Boys Differdange en As Differdange. Als Red Boys Differdange nam de club in de jaren zeventig en tachtig geregeld deel aan de verschillende Europacup-toernooien. In 1984 verloor Red Boys Differdange in Amsterdam met 14-0 van Ajax.

Bekerwinnaar
KF Laçi is een voetbalclub uit het stadje Laç in het noordwesten van Albanië. Het stadje heeft ongeveer 17.500 inwoners. KF Laçi kwalificeerde zich voor de eerste voorronde van de Europa League door de Albanese beker te winnen. De club kwam één keer eerder uit in de eerste voorronde van de Europa League: in 2010 ging de club kansloos onderuit tegen Dnepr Mogilev uit Wit-Rusland.

Met de auto is het van Utrecht naar Laç ruim 2.100 kilometer. Het stadje ligt ongeveer 45 kilometer ten noorden van de Albanese hoofdstad Tirana. Die stad is goed per vliegtuig bereikbaar.

FC Differdange heeft een beduidend hogere UEFA-ranking dan KF Laçi. Op basis van de clubcoëfficiënt had Differdange vanmiddag een beschermde status bij de loting voor de eerste voorronde. Bij de loting voor de tweede voorronde behoorde Differdange niet bij de ‘geplaatste’ clubs.

FC Utrecht speelde in officiële competities nog nooit tegen een club uit Luxemburg. In 2010 speelden de Domstedelingen in de tweede voorronde van de Europa League wel al tegen een Albanese tegenstander. In Utrecht werd KF Tirana met 4-0 verslagen. Uit in Albanië werd het 1-1.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing