FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'FC Utrecht moet zesde plaats vasthouden'

26-11-2012

4 reacties


FC Utrecht ging zaterdag onderuit tegen een gehavend NEC. Leon de Kogel werd in de rust ingebracht, maar toen keek de ploeg uit de Domstad al tegen een 2-0 achterstand aan. "We hebben het in het eerste half uur laten liggen, dat was gewoon slecht", oordeelt de aanvaller.

"We verloren in de beginfase alle duels en alle tweede ballen waren voor NEC", blikt De Kogel terug in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het mag niet gebeuren dat je zo aan een wedstrijd begint. We kwamen juist hierheen met de gedachte er bovenop te knallen en NEC vast te zetten. Dat liep dus anders. Er is eigenlijk geen verklaring voor."

De Nijmegenaren werden bij de 2-0 ook nog eens in het zadel geholpen door een black-out van doelman Robbin Ruiter. "Daar kan die jongen ook niets aan doen. Bovendien heeft hij ons vaak gered dit seizoen. Het is wel balen dat het op zo'n moment gebeurt. Maar we waren sowieso een beetje angstig. Daar maakte NEC meteen gebruik van."

Herpakken
FC Utrecht pakte na een prima start van de competitie in de afgelopen drie duels slechts een punt. "Het ging zo goed, dan heb je deze wedstrijden er wel eens tussen zitten. Vorige week tegen FC Twente hebben we ons ook goed herpakt (na de 4-0 nederlaag tegen RKC, red.). Hopelijk lukt dat volgende week ook tegen AZ."

"Clubs stellen zich nu meer in op onze speelwijze en maken het veld heel klein", weet de aanvaller. "Daar moeten we ons beter op instellen. Grote ploegen komen er wel meer uit, waardoor je meer ruimte krijgt om te voetballen." FC Utrecht staat nu zesde. Een plaats die de ploeg van Jan Wouters volgens De Kogel moet kunnen vasthouden. "Dat weet ik wel zeker. We hebben een prima groep en spelen dit seizoen goed voetbal."

Niet geslaagd
De 21-jarige spits kwam vorig seizoen tot slechts vijf duels in de hoofdmacht. In de huidige jaargang kwam hij vier keer in actie. "Ik heb al bijna meer gespeeld dan vorig seizoen, maar mijn jaar is nog niet echt geslaagd. Ik wil gewoon in de basis staan en mijn goals maken. Er is goede concurrentie. Mijn schot is mijn sterkste wapen. Ik kan uit elke stand schieten. In het tweede elftal laat ik dat elke wedstrijd zien, maar in het eerste is dat er nog niet uitgekomen."

Bron: voetbalprimeur.nl/ Wouter Quint

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing