FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht met veel moeite naar kwartfinale

23-12-2010

5 reacties


FC Utrecht is met hangen en wurgen doorgedrongen tot de laatste acht teams in het bekertoernooi. De Domstedelingen speelden een uitstekende eerste helft, maar vergaten daarin een voorsprong te pakken tegen FC Volendam. Na rust oogde het minder fris bij de thuisclub, maar bracht een overtreding van doelman van Robbin Ruiter op Dries Mertens uitkomst. Barry Maguire schoot zijn team een paar minuten voor tijd naar 1-0; daaraan had FC Utrecht voldoende.

In de eerste helft viel FC Utrecht, dat de laatste jaren haar status als cupfighter niet waar wist te maken, naar hartelust aan. FC Volendam werd naar achteren gedwongen en het leek slechts een kwestie van tijd, vooraleer de 1-0 zou vallen in de Galgenwaard. Door het centrum en over de flanken werden vlotte aanvallen opgezet, maar het doelpunt kwam maar niet. Edouard Duplan was het dichtst bij een goal; de Fransman raakte echter de lat, na zijn tegenstander te hebben weggezet.

Tim Cornelisse probeerde het over rechts en leverde een goede voorzet af, maar Michael Silberbauer plaatste de uitgelezen kans vervolgens links naast het doel van Ruiter. De Deense middenvelder, bezig aan zijn laatste weken voor FC Utrecht, schoot daarnaast ook nog eens naast na terugleggen van Frank Demouge. Aan de overzijde van het veld stichtte Melvin Platje gevaar. Met een leep balletje probeerde hij Michel Vorm te verschalken, maar die zag de bal naast rollen. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe spaarzamer de kansen werden voor de thuisclub. Volendam, met oud-Utrechter Gert Kruys aan het roer, wachtte haar mogelijkheden rustig af.

Kort nadat de wijdbroeken een strafschop werd ontnomen toen Gianluca Nijholt Platje op de hakken liep, gaf Bas Nijhuis Mertens wél een penalty. Hij werd gevloerd door keeper Ruiter en Maguire, kort tevoren ingevallen voor Mihai Nesu, joeg de bal via de onderkant van de lat binnen. FC Utrecht schaart zich daarmee eindelijk weer eens bij de laatste acht teams in de beker. Vorig seizoen was FC Groningen al in de tweede ronde te sterk (4-2) en een jaar eerder sneuvelde de club ten koste van Ajax in dezelfde fase (2-0). Het jaar daarvoor elimineerde Feyenoord FC Utrecht voortijdig (3-0).

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing