FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht maakt kaartjes goedkoper

01-03-2013

25 reacties


Vrijdag staat in de Eredivisie Vitesse-Utrecht op het programma: een duel tussen twee subtoppers, maar ook een treffen tussen twee clubs waar dit seizoen bij thuiswedstrijden vooral lege plekken in het stadion zijn te zien.

Het Gelredome en stadion Galgenwaard hebben verhoudingsgewijs in de Eredivisie het minst aantal verkochte seizoenkaarten ten op zichte van de capaciteit van het stadion. Utrecht grijpt daarom komend seizoen in.

Kaartjes goedkoper
lleen bij de bekerwedstrijd tegen Ajax zat stadion De Galgenwaard helemaal vol. De bezoekersaantallen zijn over het algemeen dit jaar minder dan in het seizoen 2011/2012. Er werden 2000 minder seizoenskaarten verkocht en ook de losse verkoop valt tegen. Tegen de toppers zitten er ook tot 2000 man minder in het stadion. Dat komt voor een deel omdat die kaarten duurder zijn dan de normale wedstrijden.

"Wij hebben een aantal topwedstrijden en die zijn wat duurder in prijs", zegt algemeen directeur Wilko van Schaik. "We gaan van de top-5 terug naar de top-3 en we gaan een aantal van die wedstrijden ook in prijs verlagen." En fors ook, zegt Van Schaik. "Het gaat zeker 30 tot 40 procent naar beneden."

Top-5 wordt top-3
Wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord blijven dus duurder dan tegen andere clubs. Alleen wedstrijden tegen Twente en AZ worden aanzienlijk goedkoper. De club heeft ook geluisterd naar zijn supporters. Iedere maand heeft de directie van de club overleg met de een delegatie van de officiële supportersvereniging, die meer dan 6000 leden vertegenwoordigt. In dat overleg is de prijs van de kaartjes ook ter sprake gekomen. Want ook de supporters van FC Utrecht hebben in deze tijd niet makkelijk. "Zij hebben aangegeven dat onze supporters het ook moeilijk hebben. Op basis daarvan hebben wij besloten om de seizoenskaartprijzen gelijk te houden en de wedstrijden met de top-5 te veranderen naar de top-3, zodat het voor meer mensen mogelijk is om naar het stadion te komen."

Stapsgewijs vullen
Het doel bij FC Utrecht is om het stadion stapsgewijs weer beter te vullen. Want we moeten niet verwachten dat het stadion snel vol zal lopen. "Ik ben dan misschien bot maar dit stadion is ooit veel te groot gebouwd. Ik weet niet wie er ooit op gekomen is om hier in één keer een stadion voor 24.000 mensen neer te zetten."

Van Schaik had liever een kleiner stadion gehad, dat hij stapsgewijs had kunnen vullen. Met die beperkte capaciteit had hij graag schaarste willen creëren. "Als wij een stadion hadden voor 20.000 mensen dan zouden we vaker uitverkocht zijn, waardoor er meer schaarste optreedt. Maar dat kan nu helaas niet. Nu staan er 24.000 stoeltjes en dus gaan we die de komende jaren maar vullen."

Het doel is dat er het komende seizoen zeker 1000 seizoenskaarten meer worden verkocht. Of tegenstander Vitesse ook goedkopere kaarten gaat verkopen, is niet bekend. De club laat in een schriftelijke reactie weten, druk bezig te zijn met de campagne voor het komende seizoen.

 

Bron: BNR /www.bnr.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 25 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing