FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht lijdt duur verlies bij Steaua

04-11-2010

14 reacties


FC Utrecht wacht nog altijd op haar eerste overwinning in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Ton du Chatinier had donderdagavond op basis van een sterke eerste helft absoluut recht op drie punten bij Steaua Boekarest, maar deed zichzelf ernstig tekort: 1-3. De wedstrijd werd na rust in een paar minuten uit handen gegeven, toen Bogdan Stancu twee keer wist te scoren. Door de nederlaag zakt Utrecht naar de laatste plaats in de groep en wordt doorbekeren erg lastig.

Utrecht had de verliespartij aan zichzelf te wijten. De Domstedelingen waren in de eerste helft tegen Steaua veel beter en kregen diverse kansen, maar kwamen uit het niets op achterstand. Een prachtige vrije trap van Dries Mertens leverde weliswaar al snel weer de gelijkmaker op, maar verder kwam Utrecht niet en na rust werd het duel prompt uit handen gegeven. Eerst schatte Michel Vorm een bal in het strafschopgebied helemaal verkeerd in en kon Stancu profiteren; even later gleed de aanvaller ook de 1-3 binnen. Door de overwinning passeert Steaua Utrecht in de groep en staan de Nederlanders laatste.

Het duel had niet lang nodig om op gang te komen, Vorm moest zelfs al na tien seconden zijn eerste redding verrichten, maar vervolgens kwam de wedstrijd even stil te liggen. Supporters van Steaua gooiden vuurwerk op het veld, waardoor er niet verder gespeeld kon worden én de Roemenen een flinke boete van de UEFA kunnen verwachten. Toen de rookwolken weer enigszins waren opgetrokken zocht Steaua in eigen huis de aanval, maar was Utrecht de bovenliggende partij.

De bezoekers kregen na zes minuten spelen een eerste kans via Mertens en zagen even later ook Ricky van Wolfswinkel en Jan Wuytens voor opwinding zorgen. Uitblinker Mertens kreeg hierna ook een tweede kans, maar stuitte ook nu weer op de vuisten van Ciprian Tatarusanu. De doelman hield Steaua op de been en zag zijn eigen ploeg nauwelijks iets creëren, waardoor de openingstreffer van Romeo Surdu (kopbal die door Vorm achter de doellijn werd gepakt) dan ook absoluut niet verdiend genoemd kon worden. Vier minuten later herstelde Mertens echter alweer het evenwicht in de score, met een prachtige vrije trap. De Belg kon zelf ook maar moeilijk geloven hoe fijn de bal in de korte hoek viel.

Een sterker Utrecht ging op zoek naar de voorsprong en kreeg daar voor rust nog een mogelijkheid voor via Frank Demouge, maar zijn kopbal was veel te slap. Na de thee zocht Utrecht verder en Demouge en Wuytens kwamen al dichtbij, maar vervolgens werd de wedstrijd in een paar minuten tijd uit handen gegeven. Stancu scoorde tweemaal (eerst dankzij een fout van Vorm, vervolgens omdat hij helemaal was vrijgelaten in het centrum) en Utrecht kon in het restant niets meer terugdoen. Voor de manschappen van Du Chatinier wordt het daarom erg lastig om nog door te bekeren.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 14 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing