FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht legt Sofyan Amrabat vast

12-11-2013

9 reacties


FC Utrecht is verheugd dat het met Sofyan Amrabat overeenstemming heeft bereikt over een contract dat de middenvelder tot de zomer van 2017 aan de club bindt. Het 17-jarige talent speelde begin deze maand nog met Marokko op het WK onder 17 in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar was hij één van de opvallende spelers. Amrabat maakt sinds 2007 deel uit van de FC Utrecht Academie.

FC Utrecht is verheugd dat het deze talentvolle speler aan zich kan binden. “Hij is één van de talenten binnen de FC Utrecht Academie, onze jeugdopleiding, en speelt momenteel in onze selectie onder 19”, zegt Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee. “Het is goed dat we hem aan de club kunnen binden en zijn specifieke talenten verder kunnen ontwikkelen. Zo krijgt Sofyan deze week een trainingsstage bij het eerste elftal”, zegt Henny Lee.

Basiselementen
Met zijn 17 jaar is Sofyan al een groot talent. Dit talent is ook bij de Marokkaanse voetbalbond niet ongemerkt gebleven, want hij speelde begin deze maand als aanvoerder van Marokko op het WK onder 17. “Hij beschikt over de basiselementen die nodig zijn om een prof te worden”, vervolgt Lee. “We hebben veel vertrouwen in hem, maar het is aan de speler om dat ook waar te gaan maken. Wij zullen dat proces zoveel mogelijk beïnvloeden en begeleiden, maar de speler zelf bepaalt uiteindelijk zelf of hij het eerste elftal gaat halen. Het vastleggen van talentvolle jeugdspelers die structureel een hoog niveau tonen binnen onze spelintenties en de potentie hebben om zich door te ontwikkelen naar het eerste elftal, past binnen het technisch beleid van FC Utrecht”, zegt Lee.

Verbindingsspeler
Robin Pronk zijn trainer ziet dagelijks het talent van zijn pupil. “Het is een middenvelder die balvaardig en wendbaar is. Sofyan beschikt bovendien over een goede dosis voetbalintelligentie”, zegt Robin Pronk trainer van FC Utrecht O19. “Hij is een echte verbindingsspeler in het aanvalsspel. Hij heeft de potentie om het eerste elftal te halen, maar daarvoor moet hij zich nog verder ontwikkelen.”

Kans
Ook de speler is blij met zijn keuze voor FC Utrecht. “Het is geweldig dat ik bij FC Utrecht de kans krijg om mij verder te kunnen ontwikkelen”, zegt Amrabat, die bezig is aan zijn zevende seizoen bij FC Utrecht. “Hier wil ik de volgende stap gaan zetten in mijn carrière. Ik leef voor mijn sport en wil er iedere dag alles uithalen. Mijn leven staat in het teken van het bereiken van de Eredivisie. Dat ik nu een contract bij FC Utrecht mag tekenen, is erg mooi. Ik hoop de mensen die FC Utrecht een warm hart toedragen trots te maken. Ik hoop snel een vaste waarde te worden in het eerste elftal. Dat is mijn ambitie. Dit contract is een mooi moment. Ik ben erg blij. Maar ik weet heel goed dat het nu echt begint.”

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing