FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

FC Utrecht laat het liggen tegen Heracles (1-1)

19-02-2011

24 reacties


FC Utrecht verspeelde vrijdag vlak voor tijd de punten tegen Heracles in Stadion Galgenwaard: 1-1. Het betekende het vierde gelijkspel op rij en opnieuw tegen een laaggeklasseerde tegenstander.

FC Utrecht begon vrijdag overtuigend en opende al snel de score. Twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk liet Van Wolfswinkel bij zijn rentree binnen drie minuten zien dat hij zijn trefzekerheid niet verloren is. FC Utrecht schakelde daarbij razendsnel om na een vrije trap. Mertens zag vanaf de zijkant de inlopende Van Wolfswinkel, die de bal beheerst over de uitkomende doelman Pasveer liftte.

Negen minuten na die openingstreffer leek Asare op weg naar de 2-0. Hij kwam na een combinatie met Van Wolfswinkel alleen voor Pasveer, maar schoot over. Asare ging niet lang daarna geblesseerd naar de kant. Maguire kwam voor hem in de ploeg.

De overtuigende start van FC Utrecht kreeg geen vervolg. Heracles kreeg meer balbezit en geraakte steeds vaker op de helft van de thuisclub. De ploeg uit Almelo kreeg twee kansen in de eerste helft. In de 25e minuut mocht Douglas ver doorgaan door het midden en schoot de bal rakelings voorlangs. Zes minuten voor rust raakte Everton de lat.

Aan de andere kant was er eigenlijk steeds dreiging zodra FC Utrecht in de buurt van Pasveer kwam. De alerte Van Wolfswinkel ontfutselde na een half uur de bal van Quansah, maar Pasveer keerde de inzet van de aanvaller. Twee minuten later schoot Mertens net naast na een goede assist van Duplan. Op slag van rust belandde een uithaal van Strootman op de paal. Een ruimere voorsprong had op basis van de kansenverhouding na 45 minuten dan ook helemaal niet misstaan.

Met nog een half uur op de klok was Du Chatinier door zijn wissels heen. Markiet had bij het begin van de tweede helft de plaats rechtsachterin overgenomen van Van der Maarel en ook Lenksy kon een kwartier later niet meer verder spelen. Het spelbeeld bleef na rust onveranderd. Duplan liet een prima schotkans onbenut en zag hoe een uithaal in de korte hoek via de handen van Pasveer naast het doel rolde.

Omdat FC Utrecht zonder goed te voetballen onzorgvuldig met de kansen bleef omspringen, mocht Heracles blijven hopen. Een minuut voor tijd kwamen de bezoekers via invaller Cairo toch nog langszij. FC Utrecht zat er doorheen en doorstond in de extra tijd met moeite een slotoffensief van Heracles.

"We hadden de voorsprong in de eerste helft al verder uit moeten breiden", zei Du Chatinier. "Na rust kwamen we er voetballend niet meer aan. Toch is het zuur dat ze in de laatste minuut toch nog op 1-1 kwamen. Al was het niet onterecht."

Karakteristieken
3. Van Wolfswinkel 1-0
89. Cairo 1-1

Arbiter: Winter
Geel FC Utrecht: Van der Maarel, Strootman

Toeschouwers: 19.000

FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel (Markiet/46), Vorstermans, Wuytens, Nesu, Duplan, Strootman, Asare (Maguire/21), Lensky (Nijholt/60), Mertens, Van Wolfswinkel

Bron: FC Utrecht

Foto's René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 24 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing