FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht in slotfase langs VVV

19-09-2010

9 reacties


FC Utrecht heeft het goede resultaat van afgelopen donderdag in de Europa League tegen Napoli een goed gevolg kunnen geven. In de Galgenwaard werd met 3-2 gewonnen van VVV-Venlo.

Utrecht nam gelijk vanaf het begin het initiatief, maar het speelde in een te laag tempo om kansen te creëren. Na tien minuten ging het tempo omhoog en dat leidde meteen tot een kans voor Utrechter Erixon Danso. Na zestien minuten kreeg VVV de eerste kans. Het was ook gelijk raak. Bálàzs Toth gaf een lage voorzet richting Ruud Boymans, de spits nam de bal in één keer op de pantoffel en doelman Michel Vorm was kansloos.

Slechts tien minuten konden de bezoekers genieten van de voorsprong. Utrecht nam een hoekschop via Nana Asare en de bal ging richting Tim Cornelisse. Die werd onderuit getrokken door Boymans en scheidsrechter Luc Wouters wees resoluut naar de stip. Ricky van Wolfswinkel benutte de strafschop feilloos.

De Domstedelingen gingen na de het doelpunt van Van Wolfswinkel op zoek naar de voorsprong. Het leidde tot kansen voor Mihai Nesu en Jacob Lensky, maar geen van beiden kon doelman Dennis Gentenaar verschalken. Bryan Linssen deed namens de ploeg van Jan van Dijk wat terug, maar hij stuitte op Vorm.

Trainer Ton du Chatinier was niet tevreden over de eerste helft van Utrecht en bracht Jacob Mulenga in plaats van Danso. De aanvaller kreeg al na twee minuten in de tweede helft een grote kans, maar hij miste het doel.

Utrecht werd steeds gevaarlijker voor het doel van Gentenaar. Eerst was het Asare die gevaarlijk werd uit een vrije trap en daarna Alje Schut met het hoofd. Mulenga kreeg in de 66ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar hij stuitte op Gentenaar in een één-tegen-één situatie. Vijf minuten later was het Van Wolfswinkel met een kans, maar hij raakte de paal.

Geheel tegen de verhoudingen in was het VVV dat weer op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Linssen kreeg Boymans de bal uit de kluts voor zijn voeten. De spits twijfelde geen moment en schoot beheerst binnen.

Utrecht maakte echter na zeven minuten alweer gelijk. Edouard Duplan maakte een knappe actie in het midden van het veld en schoot tegen de paal, de rebound was voor Van Wolfswinkel.

In de 82ste minuut kwamen de Utrechters op voorsprong. Na een mooie pass van debutant Ismo Vorstermans kon Mulenga alleen op de sluitpost aflopen, maar de aanvaller stuitte op Gentenaar. In de rebound was Asare er met de kippen bij en hij schoot rustig binnen.

Bron: voetbalprimeur.nl
Foto: AD.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtPEC Zwolle
19 augustus 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Wat gaat FC Utrecht komend seizoen doen?

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing