FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht in de top 100 van Europa

16-03-2011

1 reactie


FC Utrecht hoort voor het eerst bij de honderd sterkste voetbalteams van Europa. Dit blijkt uit de European Club Index (ECI) die vastgesteld op basis van resultaten in de afgelopen acht jaar. De ECI is een officieuze ranglijst die de actuele speelsterkte van ruim 700 Europese voetbalclubs in 52 landen weergeeft en vergelijkt. De index biedt een grote voorspellingskracht voor wedstrijden en competities. FC Utrecht is gestegen op de lijst naar aanleiding van de goede resultaten in de Europa League dit seizoen. FC Barcelona, Real Madrid en Manchester United nemen respectievelijk plek één twee en drie in.

Door de manier van berekenen krijgen recente resultaten meer gewicht dan oudere resultaten. Het gewicht van de laatste wedstrijd is bijvoorbeeld twintig maal zo groot als dat van een wedstrijd drie jaar geleden. Door met een langere historie te werken dan de actuele competitiestand geeft de index een stabieler beeld van de werkelijke kracht van de club. Ook is de Euro Club Index zeer actueel, omdat ze na iedere competitieronde wordt bijgewerkt.

Wat is het belang van de Euro Club Index?
De Euro Club Index houdt uitsluitend rekening met de actuele speelsterkte, gebaseerd op sportieve prestaties. Andere voorspellingsmethoden laten ook zaken als de stand op de ranglijst, de uitslag van dezelfde wedstrijd in het vorige seizoen en de reputatie van de clubs meewegen. De kansberekeningen zijn uitstekend te gebruiken voor het voorspellen van wedstrijdresultaten, competitieverloop en kampioenschap. Ook kun je met de Euro Club Index het verloop van wedstrijden tussen clubs uit verschillende landen beter schatten. Tot slot is de Euro Club Index een goede indicator van de sportieve waarde die een club heeft - deze factor is van belang voor de merkwaarde van de club en de transfer- en sponsoringmarkt. De wekelijks geactualiseerde ranglijst staat op www.euroclubindex.com.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing