FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht heeft Duitse spits beet (update)

02-08-2017

14 reacties


FC Utrecht heeft de Duitse spits Lukas Görtler als nieuwe spits aangerokken, zo meldt RTV Utrecht op de website. En de regionale nieuwszender noemt Erik ten Hag als bron.

Görtler is 23 jaar en 1 meter 83. Hij is afkomstig van 1. FC Kaiserslautern, maar kwam daarvoor uit in de beloften van Bayern München. In die periode was Erik ten Hag zijn trainer. Of hier een direct verband is? Erik ten Hag wordt op RTV Utrecht als volgt geciteerd: 'Dat kan zeker een rol hebben gespeeld, Maar Rico Strieder kan hem ook over Utrecht hebben verteld. Bovendien is dit gewoon voetballen het hoogste niveau.'
Rico Strieder is ook afkomstig uit de beloften van Bayern München, en was ten tijde van Erik ten Hag aanvoerder van dit team.

Lukas Görtler is één keer ingevallen in het eerste elftal van Bayern München, toevallig tijdens het enige duel dat Rico Strieder volledig voor de Zuidduitse topclub speelde. De statistieken van Görtler, zoals bijvoorbeeld hier te vinden, geven geen beeld van een veelscorende spits. 

Op de website van FC Utrecht is nog geen bevestiging van de komst van Görtler te vinden, en het is ook niet bekend of er sprake is van huur of van koop. Volgens RTV Utrecht sluit de Duitser vrijdag aan, en is de komst van de te dure Henk Veerman definitief van de baan.

Update 2 augustus 19:55 uur

FC Utrecht heeft de komst van Görtler inmiddels bevestigd. Op de clubwebsite is inmiddels onderstaande bericht geplaatst.

Foto: FCUPhoto

FC Utrecht heeft de spits Lukas Görtler voor drie seizoenen naar de Domstad gehaald. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam bezegelde vandaag in Utrecht het contract, terwijl de rest van de selectie zich in Polen voorbereidt op de return van de derde kwalificatieronde van de Europa League.
 
Trainer/Technisch Manager Erik ten Hag: “Wij zijn verheugd dat wij Lukas weg hebben kunnen plukken bij 1. FC Kaiserslautern. Wij hebben hem al enkele jaren in het vizier. Ondanks veel interesse uit de 2e Bundesliga heeft hij nu toch voor FC Utrecht gekozen. Hij is een gretige balvaste spits, een winnaar die energie in het elftal brengt. De spits kent onze denkwijze en kijkt ernaar uit om met FC Utrecht succesvol te worden.”
 
De net 23-jarige Görtler werd in 2014 naar FC Bayern München gehaald, nadat hij zich als spits had gemanifesteerd in de Regionalliga Bayern bij FC Eintracht Bamberg. In het tweede team van Bayern met trainer Erik ten Hag kwam de Duitser elf keer tot scoren in 27 wedstrijden. De balvaste spits trad zelfs een keer op in de hoofdmacht van Bayern, toen coach Pep Guardiola hem liet invallen in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Sinds 2015 stond hij onder contract bij 1. FC Kaiserslautern.

Reacties

Bij dit bericht zijn 14 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing