FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht gelijk tegen Steaua Boekarest

21-10-2010

8 reacties


FC Utrecht heeft ook vandaag zichzelf weer tekort gedaan in Europees verband. Nadat er tegen Liverpool en Napoli gelijk werd gespeeld, was er ook vanavond tegen Steaua Boekarest aan het einde geen winnaar. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Net zoals na de eerste twee wedstrijden overheerste weer het gevoel dat FC Utrecht twee punten had laten liggen. De ploeg van Du Chatinier kon de meeste aanspraak maken op de drie punten maar gaf onnodig een doelpunt weg.

De start van FC Utrecht was matig maar gaandeweg de eerste helft herpakte de ploeg zich. Mulenga had de eerste mogelijkheid om de score open te breken. De spits schoot echter over de goal. Nadat Duplan geen strafschop kreeg, schoot Cornelisse de bal snoeihard op de kruising. Ook Van Wolfswinkel en Duplan wisten daarna het net niet te vinden.

In de tweede helft zette FC Utrecht vanaf het begin af meteen aan. Hierdoor ging ook het publiek zich achter de ploeg scharen en leek het weer enigszins te gaan spoken in De Galgenwaard. De beloning leek al snel te komen. Mulenga schoot op de paal en de terugkaatsende bal werd van dichtbij door Van Wolfswinkel ingetikt. De Galgenwaard ontplofte maar helaas werd de goal onterecht afgekeurd. De Franse arbitrage dacht dat de spits buitenspel stond, maar de beelden bewezen het tegendeel.

Toch kwam de verdiende treffer. Het was de niet al teveel scorende Duplan die het eerste Utrechtse doelpunt in de poulefase maakte. Gestuntel in de verdediging werd door hem vakkundig afgestraft met een geplaatst schot. Via de paal verdween de bal in de goal. FC Utrecht bleef daarna zoeken naar het tweede doelpunt. Dries Mertens was daar nog het dichtste bij. De Belg zag zijn schot vanaf een meter of dertig ternauwernood door de doelman tot corner verwerkt worden.

Hoewel de 2-0 een kwestie van tijd leek, was het onverwacht een eigen doelpunt van Alje Schut die voor de domper op de feestvreugde zorgde. Steaua leek geen enkele aanspraak te kunnen maken op een goal maar Schut kopte een vrije bal in het eigen net, waarbij ook Vorm niet geheel vrijuit ging omdat de vrije bal lang onderweg was en uitkwam in het vijfmetergebied. Net als eerder tegen Twente en De Graafschap bleef de goalie op zijn lijn.

Na de goal zakte FC Utrecht wat verder in en kon niet echt meer gevaarlijk worden. Toch was het slotakkoord nog bijna wel voor de Domstedelingen. Jacob Mulenga zag zijn inzet in blessuretijd op de lijn door de doelman gekeerd worden. Jammer, want met de verdiende drie punten, zou FC Utrecht zeer goede zaken hebben gedaan in de poule omdat ook Napoli en Liverpool gelijkspeelden.

Zondag wacht de wedstrijd tegen Vitesse, dat vandaag trainer Theo Bos ontsloeg.

Foto's FC Utrecht - Steaua Boekarest 21 oktober 2010 (René van der Laan)

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing