FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht contracteert Mark Diemers

28-07-2012

1 reactie


Middenvelder Mark Diemers heeft bij FC Utrecht een contract getekend. De talentvolle speler komt over van SC Cambuur. In Utrecht tekent Diemers een contract dat hem tot de zomer van 2016 aan FC Utrecht bindt. Diemers wordt direct voor één seizoen verhuurd aan SC Cambuur.

Exceptioneel talent
FC Utrecht ziet Diemers als een groot talent. "Onze visie op de samenstelling van het eerste elftal is gebaseerd op drie componenten", zegt technisch manager a.i. Henny Lee. "Onze selectie bestaat idealiter uit zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers, exceptioneel talent dat door ons kortstondig wordt opgeleid en spelers met ervaring die daarmee een duidelijke meerwaarde hebben. Mark behoort tot de groep exceptionele talenten."

Met Diemers wordt een ontwikkelingsplan opgesteld aan de hand waarvan FC Utrecht hem gaat opleiden tot het niveau van de Eredivisie. "In sommige gevallen doen wij dit extern, omdat een speler het niveau van beloftenspeler is ontgroeit", zegt Lee. "Dit is het geval met Mark en eerder ook met Bob Schepers die eveneens aan SC Cambuur werd verhuurd. De Jupiler League is een goede competitie waar talent zich door kan ontwikkelen. Wij verhuren niet voor niets ook spelers als Enzio Boldewijn en Lars Veldwijk aan clubs in deze divisie."

Scouting
"Mark is opgevallen bij onze scouts", zegt manager spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff. "Wij hebben hem vervolgens zorgvuldig en uitgebreid gescout. Ook de technische staf van het eerste elftal heeft hem bekeken en positief beoordeeld. Mark kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en is technisch vaardig. In de basis is hij een zeer talentvolle voetballer met een goede traptechniek en een dito overzicht aan de bal van waaruit hij aanvallend kan opereren."

"Hij beheerst de basisvaardigheden die wij nodig achten in onze huisstijl. Daarnaast heeft Mark een goede persoonlijkheid, wat wij erg belangrijk vinden. Wij hebben weliswaar veel vertrouwen in Mark en zien zijn potentie, maar hij moet wel zelf de laatste stappen zetten. Als hij dit doet, dan zal hij uitgroeien tot een volwaardige eredivisiespeler", aldus Henny Lee.

Bewuste keuze
"Ik kies bewust voor FC Utrecht", zegt Mark Diemers. "Het is een volksclub, waar een goede sfeer heerst. De vooruitzichten bij deze club zijn goed en ik weet dat mijn kansen hier gaan komen. Ik kon kiezen uit een reeks van clubs, maar bij FC Utrecht is het gevoel gewoon heel goed."

Opsteker
Naast FC Utrecht hebben meerdere eredivisieclubs en twee clubs uit de Italiaanse Serie A interesse getoond in Mark Diemers. "Het is voor ons een mooie opsteker dat Mark bewust voor FC Utrecht kiest", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. "Het toont aan dat wij als club nog altijd erg
interessant zijn voor jonge spelers die een volgende stap in hun ontwikkeling
willen zetten."

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing