FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht: Cityside komend seizoen rookvrij

30-04-2016

17 reacties


FC Utrecht heeft besloten om van de Cityside met ingang van komend seizoen een volledig rookvrije tribune te maken. Met die mededeling werden wij vrijdagmiddag laat verrast.

Ondanks dat het een cultuuromslag vergt, staan wij achter het geleidelijk rookvrij maken van het stadion. Wij delen het streven van club en hoofdsponsor om roken te ontmoedigen, voornamelijk met het oog op de gezondheid van kinderen. Dat sluit ook aan bij maatschappelijke ontwikkelingen die terecht hun doorwerking krijgen in het betaald voetbal. Het besluit om de Cityside rookvrij te maken overvalt ons echter.

In het tweemaandelijkse overleg tussen club en supportersverenigingen is vorig jaar zomer aangegeven dat de club in de toekomst mogelijk één of enkele rookvrije vakken zou faciliteren. Wij hebben toen aangegeven dat in beginsel te ondersteunen. Sindsdien hebben wij niets concreets van het plan vernomen.

In het regulier overleg van 19 april jl. - dat grotendeels in het teken stond van de bekerfinale - hebben wij gevraagd naar de status van de seizoenkaartverlenging en –verkoop. Die gelegenheid is niet benut om het besluit of voornemen omtrent een rookvrije Cityside ter sprake te brengen.

Overigens spreekt de club van een ‘rookvrije zijde’. Wij gaan er daarom vanuit dat het rookverbod ook geldt voor het uitvak.

Het rookvrij maken van (delen van) het stadion is naar onze mening bij uitstek een besluit waarbij supportersverenigingen betrokken zouden moeten worden. Daarom bevreemdt het ons dat we met het besluit onverwacht zijn geconfronteerd, temeer omdat de club van ons verwacht dat wij mogelijke kritiek van supporters op de beslissing helpen pareren. Seizoenkaarthouders worden geïnformeerd voordat de seizoenkaart kan worden verlengd.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing