FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht bindt toptalent Yassin Ayoub

25-06-2012

10 reacties


Yassin Ayoub maakt de overstap van FC Utrecht A1 naar het eerste elftal van de club. FC Utrecht heeft het contract van de talentvolle middenvelder opengebroken en verlengd tot de zomer van 2016.

Ayoub is een exponent van de Utrechtse jeugdopleiding en speelt ook met grote regelmaat in vertegenwoordigende elftallen van Oranje. In 2011 werd Ayoub Europees kampioen met onder 17 en nam hij met dit elftal deel aan het wereldkampioenschap in Mexico. "Wij zijn trots op Yassin", zegt Hoofd Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht. "Een groot talent die een natuurlijke drang heeft om zich verder te ontwikkelen. Yassin is een creatieve speler met een goede wedstrijdmentaliteit en een uitstekend spelinzicht."

Het was geen vanzelfsprekendheid dat Ayoub voor een langer verblijf bij FC Utrecht zou kiezen. "Diverse clubs in binnen- en buitenland hengelden naar zijn diensten. Ayoub ziet echter in dat hij bij FC Utrecht nog niet is uitgeleerd en dat hij bij ons de kans krijgt zich verder te ontwikkelen en zich op termijn te etaleren in de Eredivisie", aldus De Kruijff.

De achttienjarige Ayoub is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van FC Utrecht. "Dit is een prachtige club, met een mooi stadion. Ik kan niet wachten om daar mijn debuut te maken en veel wedstrijden te gaan spelen. Uit het meerjarige contract spreekt veel vertrouwen, dat streelt mij. In de voorbereiding krijg ik de kans om mij te bewijzen tegenover de technische staf van het eerste elftal. Ik ga die kans pakken, daar ben ik van overtuigd."

De jeugd is de toekomst van FC Utrecht. Na de vorig seizoen doorgebroken Mike van der Hoorn, is Yassin Ayoub de tweede speler waarvan in korte tijd het lopende contract werd opengebroken en verlengd. "Wij investeren in de jeugd en plukken daar nu de vruchten van", legt Algemeen Directeur Wilco van Schaik uit. "Een aantal talentvolle spelers klopt nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal. In de toekomst zal dit aantal alleen maar toenemen. Wij zien onze jeugdopleiding namelijk als onze levensader en focussen ons, meer dan in het verleden, op modernisering en ontwikkeling van onze opleiding. Dat gaat ons in de toekomst geen windeieren leggen."

Yassin Ayoub start op zaterdag 30 juni aanstaande met FC Utrecht aan de voorbereiding op het seizoen 2012/2013.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto-Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing