FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht bevestigt terugkeer De Jong

13-05-2015

16 reacties


Met ingang van het nieuwe seizoen gaat Jean-Paul de Jong aan de slag als assistent-trainer bij FC Utrecht. De oefenmeester komt over van FC Eindhoven en heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan de club waarvoor hij 370 wedstrijden speelde.

De Jong is, nadat eerder al Erik ten Hag als trainer/coach en technisch manager werd vastgelegd, de tweede aanwinst van de technische staf van FC Utrecht voor de komende seizoenen. De Jong (44) droeg van 1993 tot en met 2007 het shirt van de Eredivisionist uit de Domstad, waarvoor hij vervolgens zes jaar werkte als trainer van onder meer de A-junioren en het beloftenteam. De geboren Utrechter won als speler met FC Utrecht de KNVB Beker in 2003 en 2004 en de Johan Cruyff Schaal in 2004. Gisteravond kreeg hij de Gouden Stier uitgereikt als Beste Trainer van de Jupiler League.

Met Ten Hag werkte De Jong al samen als speler bij FC Utrecht in het seizoen 1995/1996 en in de technische staf van Go Ahead Eagles in de jaargang 2012/2013. Ten Hag was in Deventer destijds hoofdtrainer, De Jong liep in De Adelaarshorst stage in het kader van zijn trainersopleiding. Na die te hebben afgerond, ging de Utrechter aan de slag bij FC Eindhoven, dat het seizoen voordat hij er aan de slag ging als laatste eindigde in de Jupiler League, maar onder De Jong’s leiding respectievelijk zesde en tweede werd. Momenteel bereidt De Jong zich met FC Eindhoven voor op de eindronde, waarin wordt gestreden om promotie naar de Eredivisie.

“We zijn erg blij met de terugkeer van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht”, reageert Algemeen Directeur Wilco van Schaik opgetogen. “Jean-Paul is iemand die de cultuur van FC Utrecht kent en de taal van de club spreekt”, weet Van Schaik. “Na zijn spelersloopbaan heeft hij als jeugdtrainer goed werk verricht bij FC Utrecht en eenmaal op eigen benen, bij FC Eindhoven, presteerde hij ook uitstekend.”

“Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht”, vertelt De Jong. “Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en om te presteren met FC Utrecht. Met elkaar succesvol zijn, is wat mij betreft het doel”, aldus de Utrechter.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing