FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht begrijpt besluit Van Zanen

29-10-2015

1 reactie


FC Utrecht begrijpt het besluit van burgemeester Van Zanen om het duel tegen Ajax met een leeg uitvak te spelen. Dat zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in een reactie.

“Het is betreurenswaardig dat de burgemeester deze maatregel heeft moeten nemen”, zegt Van Schaik op de clubwebsite.  “Bij voetbal horen over en weer supporters, zeker ook bij één van de mooiste wedstrijden van het jaar, want dat is FC Utrecht - Ajax. Tegelijkertijd begrijpen we deze beslissing. FC Utrecht - Ajax heeft de laatste jaren immers een bewogen voorgeschiedenis.” 

“Al met al is door de unieke uitspraak van de KNVB, waarna de club besloten heeft supporters te herplaatsen, een unieke situatie ontstaan die de wedstrijd onmiskenbaar een extra lading geeft”, vervolgt Van Schaik. “Daarom volg ik de afweging van de burgemeester om op 13 december Ajax-supporters te weren.”

Van Schaik: “Intussen gaan we hard aan het werk om de verhoudingen weer te normaliseren, zodat onze supporters weer naar Amsterdam kunnen en dat Ajax-supporters ook weer welkom zijn in Stadion Galgenwaard. Daar waren we overigens al langer mee bezig en daar moeten we weer naar toe.”

FC Utrecht respecteert het besluit van de burgemeester dat het uitvak in het stadion leeg moet blijven en dat de plaatsen in dit vak derhalve niet verkocht mogen worden of beschikbaar mogen komen voor herplaatsing van supporters, ook al worden daarmee inkomsten gederfd.

Van Schaik: “Nu we weten waar we aan toe zijn, gaan we het herplaatsingsplan afronden en ten uitvoer brengen. Ik ga er vanuit dat al die trouwe supporters die FC Utrecht een warm hart toedragen, zich weten te gedragen en voor een goede sfeer zullen zorgen. Tegen lieden die denken zich weer te kunnen misdragen, zal hard en adequaat worden opgetreden en daar zijn wij met z’n allen verantwoordelijk voor. Voor hen is geen plaats in ons stadion. En laat in dit verband nog een keer gezegd zijn dat ik het wangedrag met kwetsende spreekkoren van welke aard dan ook, te allen tijde betreur en de club onwaardig vind.”   

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing