FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht B1 handhaaft zich in Eredivisie

29-04-2011

0 reacties


De missie van FC Utrecht B1 is geslaagd. Via een overwinning op Willem II/RKC B1 is handhaving in de Eredivisie een feit. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0. De doelpuntenmakers waren Laurens van der Voort en Sean Klaiber.

De B1 begint goed aan de wedstrijd. Er ontstaat al snel een overwicht voor de thuisclub, dat komt vooral omdat FC Utrecht feller is in de duels. Beide teams zijn in balbezit slordig maar de Utrechters zijn wel in staat om de bal steeds weer snel terug te winnen. Langzaam maar zeker komt FC Utrecht dichter bij het doel van de tegenstander. De eerste mogelijkheid onstaat als Daniel van Son de achterlijn haalt, zijn voorzet bereikt helaas geen medespelers waardoor de Brabanders voor opruiming kunnen zorgen.

Vlak hierna krijgt Willem II/RKC haar beste kans in de 1e helft, ook teruggelegd vanaf de achterlijn, daarna een schot in de korte hoek, maar Dominique Berendse staat goed opgesteld en stopt de inzet. In de fase die hierop volgt krijgt Nassir el Aissati twee kansen om de score openen. Bij de eerste kans ziet hij zijn inzet, na een knappe actie van Wouter Soomer, gestopt worden door de keeper van Willem II/RKC. Ook bij de tweede kans, een schot vanaf een meter of 15, staat de sluitpost van de gasten in de weg, hij stopt de bal met zijn benen. Na ruim een half uur komt FC Utrecht verdient op voorsprong, aanvoerder Laurens van der Voort kopt een corner hard in de verre hoek, 1-0. FC Utrecht geeft verder weinig weg in de eerste helft, de verdediging van de thuisclub is de aanvallers van de gasten duidelijk de baas.

Het eerste stuk van de tweede helft is van Utrecht zijde het minste gedeelte. Onnodig snel balverlies op vooral het middenveld helpt Willem II/RKC terug in de wedstrijd. FC Utrecht komt goed weg als een bal bij de tweede paal niet binnengewerkt wordt. Halverwege de tweede helft neemt FC Utrecht het initiatief weer over. En als Cedric Badjeck na 20 minuten neergelegd wordt binnen de zestien meter lijkt de beslissing gevallen. Yassin Ayoub gaat achter de bal staan maar schiet deze aan de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd valt dan toch de 2-0, invaller Najman Rahmani speelt Sean Klaiber vrij in het strafschopgebied. Deze tikt de bal, al draaiende om zijn as, met een prachtig boogje over de keeper heen in het doel.

Zo handhaaft FC Utrecht zich op eigen kracht in de eredivsie. Terecht want een team dat 13 van de 22 wedstrijden niet verliest hoort ook niet te degraderen. Een prima prestatie van het team van trainer Robert Roest.

Bron: fcutrechtjeugd.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing