FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht start met O11- en O-10-team

01-07-2013

4 reacties


FC Utrecht start met ingang van dit seizoen met twee extra elftallen ten opzichte van voorgaande jaren. De FC Utrecht Academie wordt verrijkt met een O11- en O10-team. In deze teams gaan jeugdvoetballers in de E-pupillenleeftijd uit de regio voetballen.

De jongste teams van FC Utrecht zijn tot stand gekomen door middel van een nauwe samenwerking met de zogeheten RAC-clubs. Dit zijn amateurclubs waarmee FC Utrecht een verregaande samenwerking onderhoudt. “De spelers die gaan spelen in de teams O10 (E1) en O11 (E2) speelden het afgelopen seizoen bij één van de regionale amateurclubs waarmee wij warme banden hebben”, licht Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee toe.

De KNVB heeft de FC Utrecht Academie op een dermate goed niveau gecertificeerd dat zij FC Utrecht toestemming verleent om te starten met teams in de jongste leeftijdscategorieën. “Dit biedt ons de mogelijkheid om talentvolle voetballers uit de regio al op jonge leeftijd op te leiden, waarbij een goede balans wordt gevonden tussen voetballen, kind zijn en het volgen van onderwijs”, zegt Lee. “Op deze manier verhogen wij op termijn het niveau in de hogere jeugdelftallen. Hoe eerder je jonge voetballers een professionele opleiding kunt bieden, des te sneller zijn zij op het gewenste niveau en kunnen ze op termijn mogelijk op een nog hoger niveau aansluiten bij het eerste elftal.”

FC Utrecht O11 komt in het seizoen 2013/2014 onder leiding van Dijar Kasim. Deze trainer gaat eveneens de coördinatie verzorgen van het RTO Talentenplan. De allerjongsten, die gaan spelen in FC Utrecht O10, komen onder leiding van Pier Tensen en Hidde van Boven.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFC Twente
25 februari 2018 16:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 61pt
2 (2) Don Leo 61pt
3 (4) Kikker 54pt
4 (3) Menno 54pt
5 (5) badbo13 53pt
6 (6) chapri 50pt
7 (8) fanvandeFC 50pt
8 (7) ad rem 49pt
9 (10) Speedy 49pt
10 (11) El Nino 48pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing