FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht-aanhang niet mee naar Ajax

01-10-2012

9 reacties


FC Utrecht heeft besloten om zondag geen supporters mee te nemen naar het uitduel tegen Ajax.

In overleg met verschillende betrokken partijen heeft FC Utrecht besloten om een afkoelingsperiode in te lassen voor de eigen supporters in relatie tot de wedstrijd tegen Ajax. Dit houdt in dat het komende speelweekend geen FC Utrecht-supporters meereizen naar het uitduel tegen Ajax in Amsterdam.

De maatregel is genomen naar aanleiding van de spreekkoren en de ongeregeldheden tijdens het bekerduel tussen beide ploegen van vorige week woensdagavond. FC Utrecht wil nogmaals benadrukken dat het zeer betreurt en afkeurt wat er afgelopen week is gebeurd. Wij willen dit niet in ons stadion! Daarom zijn er afgelopen zaterdag rond de wedstrijd tegen Vitesse weer enkele mensen aangehouden in en buiten het stadion die met de ongeregeldheden van woensdag te maken hadden.

Rust
"We willen dat de wedstrijd in Amsterdam zonder onnodige druk en spanning gespeeld kan worden", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik over de maatregel. "Met afgelopen woensdag in het achterhoofd lijkt het ons verstandiger om geen risico te nemen en het voetbal de boventoon te laten voeren. Net als iedere liefhebber houden we van het spelletje. Daar horen geen spreekkoren of andere randzaken bij die het voetbal kunnen verstoren. Wij willen hiervoor in de toekomst passende maatregelen nemen. Hier gaan wij ons nu op beraden, te beginnen bij onszelf. We zijn ons er terdege van bewust dat de maatregel mensen treft die nu onder de kwaden lijden. Dat spijt ons zeer, maar het is de enige manier om de rust te laten wederkeren", stelt Van Schaik.

Reactie supporters
In een reactie van de officiële Supportersvereniging FC Utrecht laat voorzitter Teun den Hartog weten het besluit te respecteren. "Wij betreuren de beslissing die is genomen, maar we begrijpen en respecteren deze maatregel." Ook voorzitter Christian van der Mark van True Support vindt het spijtig dat er geen bezoekende supporters bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. "Voetbalwedstrijden horen met thuis- en uitsupporters gespeeld te worden. Echter, is het misschien toch raadzaam om dit nu zo te doen en hierover in discussie te treden."

Toekomst
"Wij nemen het initiatief in samenwerking met onze supportersvereniging om de aankomende periode in overleg te treden met de KNVB, de politie, de burgemeester, Ajax om tot een verstandige en niet door emotie gedreven structurele oplossing voor de toekomst te komen", zegt Van Schaik.

FC Utrecht speelt komende zondag om 12:30 uur tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. De club wil alle goedwillende supporters die het duel live willen zien, graag een alternatief bieden. Vanaf 11:30 uur is NumberFour, het home van de SupportersVereniging FC Utrecht, geopend om daar naar de wedstrijd te kijken. Hierbij zijn de supporters die zich in True Support hebben verenigd, ook welkom.

Bron: FC Utrecht (foto: Vincent Teeuwen)

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing