FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht A1 naar bekerfinale

29-04-2011

0 reacties


FC Utrecht A1 heeft zich donderdag in Alkmaar door een 0-1 zege op AZ geplaatst voor de KNVB bekerfinale voor A-junioren. In de finale die op zaterdag 4 juni wordt gespeeld is NAC Breda A1 de tegenstander. Ander goed nieuws uit de jeugdopleiding van FC Utrecht is, dat het B1-team zich heeft gehandhaafd in de competitie na de 2-0 winst op Willem II.

Het was Enzio Boldewijn die FC Utrecht A1 in Alkmaar op een 0-1 voorsprong zette. Uit een vrije trap van Mark Klok kopte de gevaarlijke vleugelaanvaller de bal in de 24e minuut goed in. Op een enkele kans voor AZ na, domineerde het elftal van Jean-Paul de Jong de wedstrijd in de eerste helft.

Na de rust paste AZ de speelwijze aan en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De extra druk op de Utrechtse defensie leverde AZ geen doelpunt op. Een enkele gevaarlijk schot op het Utrechtse doel was zo ongeveer het enige gevaar dat de goed spelende defensie van Utrecht te verwerken kreeg.

In de slotfase werd het toch nog hectisch, nadat de scheidsrechter verzuimde een overtreding op Utrecht-speler Kenny Teijssen te bestraffen. De onrust in de 84e minuut naar aanleiding van het uitblijven van een bestraffing voor de AZ-speler had zelfs tot gevolg dat de fysiotherapeut van FC Utrecht met een rode kaart van het veld moest.

In de extra tijd kreeg AZ heel gemakkelijk een penalty toegekend door de scheidsrechter. FC Utrecht keeper Paul van der Helm ging voor de bal en tikte de bal weg voor de voeten van de tegenstander, maar raakte daarna de AZ-speler. In de derde minuut van de extra speeltijd kreeg AZ met deze penalty een grote kans om de gelijkmaker te maken en dus een verlenging af te dwingen. Het was uiteindelijk Van der Helm zelf die hier een stokje voor stak. Hij tikte de penalty uit de linkerhoek, waarmee de wedstrijd gespeeld was. FC Utrecht A1 speelt de bekerfinale!

Opstelling FC Utrecht A1:
Paul van der Helm, Yannick Cortie ('79 Jordy Balk), Mike van de Hoorn, Sven van Doorn, Marc Anthony Klok, Kenny Teijsse, Ian Refors, Maikel Lange (61' Denzel Slager), Marko Maletic (76' Fortunato Da Silva), Enzio Boldewijn.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing