FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht - VVV 4-2 (2-2)

15-04-2012

9 reacties


Jan Wouters startte de wedstrijd tegen VVV-Venlo met Rob van Dijk in het doel. De keuze op de routinier viel na de wisselende prestaties van Erik Cummins en Junior Fernández in het Utrechtse doel. De Paraguayaan zat op de bank en Cummins kreeg rust en bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Nana Asare keerde terug van een schorsing en ook Rodney Sneijder startte in de basis.

De wedstrijd tegen de nummer zestien van de Eredivisie begon zeer ongelukkig voor FC Utrecht. Na negen minuten keek de ploeg al tegen een achterstand op. Barry Maguire schoof de bal in de rebound achter doelman Rob van Dijk, nadat de voormalig speler van FC Utrecht eerder op zijn vuisten had geschoten.

Direct na de aftrap ging de ploeg van trainer Jan Wouters opzoek naar het doel van Gentenaar. Een aanval vanaf de rechterzijde van Duplan belandde via een Limburgs been in het zijnet. De corner die daarop volgde kwam op het hoofd van Demouge terecht. De aanvaller kopte hard op de vuisten van Gentenaar.

Na ruim een kwartier kreeg VVV de kans op de 0-2. Wildschut ontworstelde zich van Van der Maarel en liep het strafschop gebied in. Hij wilde Berghuis aanspelen, maar Dave Bulthuis greep in door de bal de verdediging uit te jagen.

0-2
Na twintig minuten was het Michael Uchebo die de voorsprong verdubbelde. Hij maakte zich los van Jan Wuytens en schoot met een geplaatst schot de 0-2 binnen. Utrecht ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Frank Demouge kreeg in één van zijn luchtduels een flinke tik, waar hij een hoofdwond aan over. Na een behandeling in de kleedkamer, kwam Demouge met een tulband het veld weer in.

Tulband
FC Utrecht kreeg de aansluitingstreffer na een corner. Na een scrimmage voor de goal schoot Bulthuis de bal hard tegen de touwen: 1-2. Tien minuten voor de rust schoot Rodney Sneijder een vrije trap richting de kruising van het Limburgse goal. Gentenaar tikte de bal corner. De hoekschop van Duplan belandde op de tulband van Frank Demouge die er met 2-2 weer een wedstrijd van maakte. Utrecht kreeg in het slot van de eerste helft nog een paar mogelijkheden via Demouge en Asare, maar het bleef 2-2 tot de rust.

Tweede helft
Het tweede bedrijf begon met een goede kans voor Duplan. Sneijder speelde Demouge aan die de bal voor de inlopende Duplan klaarlegde. De bal was net te kort waardoor de Fransman niet kon uithalen. Na tien minuten kreeg Maguire een goede kopkans. Die bal ging rakelings over. Na bijna een uur spelen kreeg Takagi de bal aan de linkerzijde. De Japanner liep makkelijk richting de zestienmeter. Met een steekbal bereikte hij Demouge die zijn tweede van de middag scoorde en de voorsprong voor FC Utrecht bracht. Na zijn goal werd Demouge onder luid applaus vervangen door Alexander Gerndt.

Strijd
De tweede helft kenmerkte zich vooral door veel strijd aan beide kanten. Voor zowel FC Utrecht als voor de gasten viel de bal niet altijd goed, waardoor de aanvallen vaak verzanden in de achterhoede van de tegenstander. In de 78ste minuut kreeg FC Utrecht-huurling Ismo Vorstermans dé kans op de 3-3. Na een snelle omschakeling schoot Vorstermans vanaf twintig meter vlak over het doel van de uitgekomen Van Dijk. De tweede helft had de Utrechtse doelman weinig te doen. FC Utrecht kreeg kansen via Gerndt en Van der Gun. Het werd wel gevaarlijk voor het doel van Gentenaar maar tot een doelrijpe kansen kwam het niet.

Ruim vijf minuten voor tijd maakte invaller Gerndt een einde aan de ambities van VVV. Na een prachtige pass aan de linkerzijde van het veld van Yoshiaki Takagi de bal naar Alexander Gerndt. Hij nam de bal in één keer op zijn linkervoet en bracht de 4-2 op het scorebord. Daarmee had de Zweed het vonnis voltrokken voor de gasten uit Limburg.

Karakteristieken

Toeschouwers: 20.700

Scoreverloop

0-1 9' Barry Maguire
0-2 20' Michael Uchebo
1-2 29' Dave Bulthuis
2-2 35' Frank Demouge
3-2 59' Frank Demouge
4-2 84' Alexander Gerndt

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Geel: Leiwakabessy (20'), Asare (32'), Yoshida (50'), Maguire (77'), Nwofor (84'), Wuytens (86').

Opstelling FC Utrecht: Rob van Dijk, Mark van der Maarel, Alje Schut, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Rodney Sneijder, Nana Asare, Edouard Duplan, Cedric van der Gun (88' Tommy Oar), Yoshiaki Takagi, Frank Demouge (62' Alexander Gerndt).

Opstelling VVV-Venlo: Dennis Gentenaar, Michael Timisela, Ismo Vorstermans, Ferry de Regt, Jeffrey Leiwakabessy (58' Niels Fleuren), Marcel Meeuwis, Maya Yoshida, Barry Maguire, Steven Berghuis (64' Robert Cullen), Michael Uchebo, Yanic Wildschut (84' Uche Nwofor).

Bron: FC Utrecht / Foto's: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing