FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht - SC Telstar eindigt in 2-2

23-12-2012

0 reacties


Vrijdagavond stond de allerlaatste wedstrijd in de BeNe League Orange en 2012 op het programma. De FC Utrecht Vrouwen ontvingen SC Telstar en de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel waar de toeschouwers een spannende wedstrijd voorgeschoteld kregen.

Utrecht had in de tweede minuut al een kans na goed druk zetten op het centrale duo van Telstar. Daarna volgde een paar gevaarlijke aanvallen in het voordeel van Telstar aan de linkerkant door de snelle Claudia van de Heiligenberg. Dat resulteerde in de 9e minuut in een doelpunt voor Telstar na een voorzet vanaf links die bij de tweede paal door Lois Oudemast werd ingeschoten 0-1.

Daarna gaf Simone van de Weerd een prima steekbal op Kirsten Koopmans die op snellheid naar binnen kon snijden, haar schot ging echter voorlangs. Daarna nog wat kansjes over en weer waarbij Lois Oudemast nog de grootste kans had in de zestien meter maar de bal niet goed raakte. Over het algemeen een spannende eerste helft met iets gevaarlijkere kansen voor Telstar.

In de tweede helft kwam Utrecht beter uit de kleedkamer. En in de 50ste minuut is het Joniek Bonnes die de stand op 1-1 zet met een kopbal uit de corner. In de 59ste minuut is het wéér Joniek Bonnes met een kopbal uit de corner aangegeven door Myrthe Moorrees 2-1 voor FC Utrecht! SC Telstar grijpt daarna in en gaat met vier spitsen spelen om zo hoog mogelijk druk te geven en daar de ballen te winnen.

Met kansen voor Lavinia Poku en Sharon Kok maar Nathalie Teunissen, die overigens haar debuut maakte in de BeNe League, had een paar knappe reddingen aan de kant van Utrecht. Utrecht ziet de ruimte achter de verdediging van SC Telstar en maakt daar goed gebruik van. Maar eerst is het nog Stephanie van de Gragt die de 2-2 op het scoreboard zet door van dichtbij in te schieten vanuit een corner. Een twijfelachtige goal want keepster Nathalie Teunissen werd bij deze corner wel degelijk aan de kant gezet in de eigen vijf meter.

Utrecht krijgt in de laatste vijf minuten nog twee prachtige kansen door op snelheid over de flanken aan de vallen via Dominique van Wensveen en Anne Maguire die de kansen helaas niet benutten.

Voorafgaande aan de wedstrijd speelden beide jeugdopleidingen tegen elkaar. Het FC Utrecht Talententeam onder 15 verloor met 0-4 van SC Teltar Academie onder 15 jaar.

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Nathalie Teunissen, Sabine Verheul, Hélène Heemskerk, Joniek Bonnes, Pien Schlosser, Myrthe Moorrees, Simone van de Weerd, Tessa Oudejans, Nadia van Beerschoten, (Dominique van Wensveen) , Anne Maguire, Kirsten Koopmans (Franca van de Kuilen).

FC Utrecht speelt na de winterstop in de BeNe League Elite B, het wedstrijdschem zal in januari bekend worden gemaakt. In de Elite B strijden Club Brugge, Sint Truiden, OH Leuven, Zulte-Waregem, Telstar, PEC Zwolle, FC Utrecht en Heerenveen.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
FC GroningenFC Utrecht
30 september 2018 14:30 uur
Noordlease Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing