FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht - FC Groningen 3-1 (1-1)

18-03-2012

17 reacties


FC Utrecht heeft vandaag goede zaken gedaan door met 3-1 van FC Groningen te winnen. Hierdoor wordt weer wat lucht gecreëerd naar de onderste plaatsen en wordt er aansluiting gevonden met de ploegen boven ons. FC Utrecht heeft nu evenveel punten als Heracles Almelo, waartegen de ploeg van Wouters volgende week moet uitkomen. Een goed resultaat in Almelo zou zelfs nog voor een mooi einde van de competitie kunnen zorgen.

Toch zag het er vanmiddag niet al te goed uit. FC Utrecht begon niet goed aan de wedstrijd. Of dat nou kwam door de druk die erop lag, zullen we nooit weten. FC Groningen wist in ieder geval te profiteren van weifelend optreden van Van der Hoorn en Schut waardoor Tadic de 0-1 achter Fernandez wist te prikken. FC Utrecht kon in de eerste helft geen vuist maken, hoewel men wel heel langzaam een overwicht begon te creëren.  Toch kwam de ploeg voor rust nog wel langszij bij de Groningers. Het was Edouard Duplan die een voorzet van Gerndt binnen wist te tikken.

Na rust was het vooral FC Utrecht dat de wil om te winnen toonde. Vooral toen Demouge in het veld kwam voor de wederom tegenvallende Kali, kregen de Utrechters de beste kansen. Het had echter heel vervelend kunnen aflopen toen in de 78ste minuut wederom het centrale verdedigingsduo niet ingreep. Dit keer waren het Schut en Heerings (die Van der Hoorn was komen vervangen) die Tadic alleen op Fernandez lieten afgaan. Doordat Fernandez het schot net iets van richting wist te veranderen, ging de bal via de buitenkant paal naast de goal.

Met nog zes minuten op de klok was het Cedric van der Gun die het stadion deed ontploffen. De voorzet van Duplan, die net gemist werd door Asara, werd door Van der Gun keihard achter keeper Luciano gekopt. Grote opluchting bij de supporters die zich al enigszins hadden neergelegd bij weer een gelijkspel. De vreugde werd echter nog groter toen ook Alexander Gerndt zich op het scorebord zette. De aanvaller onderbrak op eigen helft een Groningse aanval en stormde met de bal aan de voet richting de Groningse goal. Hoewel de Zweed de bal ook kan afleggen op Demouge, ging hij (terecht) voor eigen succes. Met een ziedend schot wist hij Luciano te passeren.

Door dit resultaat klimt FC Utrecht naar de dertiende plaats op de ranglijst met evenveel punten als Heracles maar met een iets minder doelsaldo (-2 om -3). Volgende week treffen de ploegen elkaar in Almelo.

Karakteristieken
Toeschouwers: 21.000

Scoreverloop:
0-1  13’  Dusan Tadic
1-1  41’  Edouard Duplan
2-1  84’  Cedric van der Gun
3-1  89’  Alexander Gerndt

Geel:
Asare (31’) (FC Utrecht)
Ivens (22’), Kappelhof (51’) (FC Groningen)

Opstelling FC Utrecht: Fernández, Van der Maarel, Van der Hoorn (76’ Heerings), Schut, Zullo, Mårtensson, Asare, Kali (72’ Demouge), Duplan, Gerndt, Van der Gun (90’ Takagi).
Opstelling FC Groningen: Da Silva, Kappelhof, Ivens Van Dijk, Burnet, Jones ( 57’ Suk), Andersson, Bacuna, Sparv, Tadic, Texeira.

Foto's: René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing