FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht - Excelsior 3-2 (1-1)

31-03-2012

13 reacties


FC Utrecht begon het duel in de wetenschap dat het wat goed had te maken na de domper tegen Heracles Almelo van afgelopen weekend. De ploeg van Jan Wouters startte met Erik Cummins in de basis voor de gepasseerde doelman Junior Fernández. Gévero Markiet, Mike van der Hoorn en Lars Veldwijk speelden voor de geschorsten Mark van der Maarel, Alje Schut en Frank Demouge.

FC Utrecht begon het duel sterk met gelijk al in de derde minuut de eerste kans. Vanuit een corner van Duplan kopte Mike van der Hoorn op de lat. Vijf minuten later werd het weer gevaarlijk voor het doel van keeper Wesley de Ruiter. Lars Veldwijk draaide zich goed vrij en schoot net voorlangs. Op het kwartier kneep Takagi vanaf de linkerzijde naar binnen. Zijn schot ging via het been van de Excelsior-aanvoerder Joost Broerse naast.

1-0
In de 22ste minuut veerde de Galgenwaard op. Een vrije trap van Wuytens werd door doelman De Ruiter nog gekeerd. In een woud van benen was het Mike van der Hoorn die op doel schoot en voor Utrechts eerste treffer tekende. Het was ook zijn eerste eredivisietreffer. FC Utrecht had in de eerste helft duidelijk het veldoverwicht, maar was slordig in de passing.

Vlak na een half uur spelen kwam Excelsior op gelijke hoogte. Een vrije trap van Samuel Scheimann bereikte zonder enige hinder het net van doelman Erik Cummins: 1-1. De verdedigers en Cummins keken elkaar vragend aan hoe dit kon gebeuren. Daarna zette FC Utrecht druk in de jacht op de voorsprong. Uitblinker in de eerste helft Yoshiaki Takagi kwam op via de linkerkant. Met een persoonlijke actie kwam hij op zo'n twintig meter van de goal. Hij haalde hard uit, maar de bal trof geen doel. FC Utrecht gaf de wedstrijd uithanden en liet Excelsior het spel maken. Vier minuten voor tijd stond Scheimann weer op dezelfde plek voor een vrijetrap waaruit hij eerder scoorde. Nu tikte Cummins het goed geplaatste schot uit de rechter kruising.

1-2
Direct na rust zette FC Utrecht druk op het Rotterdamse doel. Asare schoot voorlangs en een vrije trap van Duplan ging maar nipt naast. Na een uur spelen schoot Broerse een voorzet vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen. Met de borst legde Janga de bal terug en de compleet vrijstaande Roland Alberg schoot binnen: 1-2.

Jan Wuytens kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij schoot een vrije trap in de Kralingse muur. Daarna was het weer tijd voor Man of the Match Takagi. ‘Sjakie' schoot met nog twintig minuten op de klok van buiten de zestienmeter. De Ruiter tikte met een katachtige beweging de bal uit de kruising. Eén minuut later belandde het schot van de Japanner op de lat.

Gelijkmaker
Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Takagi. De scrimmage voor het doel viel voor de voet van Van der Hoorn, die de 2-2 binnenschoot. Na zijn gelijkmaker kon Van der Hoorn direct het veld af. Hij werd gewisseld met kramp.

FC Utrecht maakte met hernieuwde krachten jacht op de winnende treffer. Een voorzet van Duplan werd over het doel gekopt door Lars Veldwijk. Van der Gun die achter Veldwijk liep had wellicht een beter mogelijkheid om de bal tegen de touwen te jagen, maar die kans kreeg hij niet.

Debuut
Cedric Badjeck mocht vervolgen zijn debuut in de Eredivisie maken. De 17-jarige B1-aanvaller kwam binnen de lijnen voor Lars Veldwijk. Zeven minuten voor tijd kreeg FC Utrecht een flinke domper te verwerken. Nana Asare kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Björn Kuipers en moest het veld verlaten.

Uit een counter kreeg Excelsior de kans in een drie tegen twee situatie. Maar die werd niet goed uitgespeeld. FC Utrecht deed dit wel een minuut voor tijd. Uit een counter liepen vier FC Utrecht aanvallers tegen drie Kralingers naar het doel. Van der Gun gaf de bal op Tommy Oar die de bal achter De Ruiter joeg. Stadion Galgenwaard ontplofte en vierde de 3-2 overwinning.

Karakteristieken

Toeschouwers: 19.500

Scoreverloop:

1-0 22' Mike van der Hoorn
1-1 33' Samual Scheimann
1-2 60' Roland Alberg
2-2 75' Mike van der Hoorn
3-2 89' Tommy Oar

Geel: Asare (31' & 83'), Jansen (71'), Oost (81')

Opstelling FC Utrecht: Erik Cummins, Gevéro Markiet, Mike van der Hoorn (76' Daan Bovenberg), Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Johan Mårtensson (65' Tommy Oar), Nana Asare, Yoshiaki Takagi, Lars Veldwijk (81' Cedric Badjeck), Cedric van der Gun.

Opstelling Excelsior: Wesley de Ruiter, Jordy van Deelen, Norichio Nieveld, Daan Smith (74' Jurgen Mattheij), Samuel Scheimann, Kevin Jansen, Roland Alberg, Joost Broerse 85' Edwin de Graaf), Darren Maatsen, Rangelo Janga, Luigi Bruins( 63' Jason Oost).

Foto's: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing