FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

FCU fans moeten stressbestendig zijn

01-04-2014

4 reacties


De supporters van FC Utrecht moeten wel stressbestendig zijn. Neem die wedstrijd van afgelopen vrijdag in Breda. Zo denk je in de eerste minuut al een kansrijke vrije trap te krijgen plus een rode kaart voor een tegenstander, gebeurt er niets. Vervolgens loopt jouw club ondanks het betere spel toch weer tegen een achterstand op en komt vervolgens de niet verwachte gelijkmaker letterlijk uit de lucht vallen. Een puntje lijkt binnen, dan blijkt zelfs onze anders zo secure doelman Robin Ruiter ook niet meer stressbestendig te zijn. Maar zie, in blessuretijd valt dan toch nog uit het niets de 2-2. Tot zijn grote opluchting.

In deze laatste enerverende fase van de competitie lijkt bijna alles op toeval gebaseerd. Het feit dat FC Utrecht nauwelijks doelpunten maakt uit combinatievoetbal maar veelal uit standaardsituaties, is veelzeggend. De spelers durven nauwelijks fouten te maken en dan maak je ze natuurlijk toch. En dan te bedenken dat er morgen weer een wedstrijd van de waarheid op het programma staat, in eigen Galgenwaard tegen Cambuur. De club die twee weken geleden Ajax notabene in de Arena op 1-1 hield.

Soms denk ik dat er in twintig jaar eigenlijk weinig veranderd is voor de Utrechtse supporters. Ik weet nog goed dat ik op zondag 8 mei 1994 in het stadion van NAC vertoefde om verslag te doen van de uitwedstrijd tegen deze opponent. Toen geen sfeervol Avondje Breda maar een gewone zondagmiddag, gelukkig zonder vuurwerk. Ook toen, mocht er niet verloren worden omdat de situatie op de ranglijst even nijpend was als nu.

Het werd een emotioneel middagje waarbij FC Utrecht, met een hoofdrol voor doelman Jan Willem van Ede, op een uitzonderlijke manier aan een nederlaag ontsnapte. Dit keer niet met de getructe Wlodi Smolarek in een hoofdrol. Die werd dit keer vertolkt door Pieter Bijl en een piepjonge Edwin de Kruijff. Zij zorgden samen voor de zo belangrijke treffers. Dat het uiteindelijk toen ook 2-2 werd, kwam omdat NAC met John Lammers en Pierre van Hooijdonk een doeltreffend spitsenduo had.

Vrijdagavond moest ik aan die middag uit 1994 terugdenken en aan het feit dat je als FC Utrecht-aanhanger in de loop van de jaren stalen zenuwen moet hebben ontwikkeld. Die zullen in de komende cruciale duels tegen Cambuur, ADO Den Haag en Heracles Almelo opnieuw danig op de proef gesteld gaan worden.

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing