FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Groningen komt te vroeg voor Asare

10-09-2010

0 reacties


FC Utrecht mist zondagmiddag in de uitwedstrijd bij FC Groningen de geblesseerden Nana Asare, Jacob Mulenga en Sander Keller. Daarnaast zijn Dries Mertens en nieuwkomer Frank Demouge (Du Chatinier: “Past zich goed aan, een echte versterking”) geschorst. Alje Schut keert ten opzichte van het duel met FC Twente van twee weken geleden terug bij de groep.

Mulenga, Keller en Asare kampen alledrie met een hamstringblessure. Asare leek aanvankelijk dicht tegen zijn rentree aan te zitten, maar hij heeft een lichte terugslag gekregen. De wedstrijd tegen FC Groningen komt daarom nog te vroeg voor de middenvelder, vertelde Du Chatinier vrijdag tijdens de persbijeenkomst. 

Het herstel van Mulenga verloopt voorspoedig. Maar ook in zijn geval wordt geen risico genomen. De medische en technische staf zitten in dat opzicht op een lijn. “We kunnen ze er wel ingooien, maar dan loop je de kans dat je nog verder van huis bent”, zegt Du Chatinier. Asare en Mulenga spelen maandag een helft mee met Jong FC Utrecht. Daarna wordt bekeken of ze fit genoeg zijn om mee te kunnen reizen naar Napels.

De internationals binnen de selectie die vorige week uitvlogen maakten nauwelijks speelminuten voor hun land. Tommy Oar kwam een kwartier in actie, terwijl Michael Silberbauer en Mihai Nesu hun trainingspak helemaal niet uit hoefden te doen. Desondanks werden ze ontzien deze week op het trainingsveld, vertelde Du Chatinier. "Het zijn toch vermoeiende trips."

Du Chatinier verheugt zich op de fraaie affiches met Liverpool, Napoli en Steaua Boekarest in de Europa League, maar benadrukt deze dagen tevens nog maar eens het belang van de prestaties in de Eredivisie. “Het stoort me dat ik niemand hoor over FC Groningen of over een kaartje voor de thuiswedstrijd tegen VVV. We moeten ervoor waken dat als straks het Europese avontuur afgelopen is we niet in het rechterrijtje van de Eredivisie staan. Want dat zou een koude douche zijn.”

De trainer is benieuwd hoe zijn selectie met het dubbele programma om zal gaan de komende maanden. Hij spreekt van een leerproces. “Voor de meeste spelers is dit een nieuwe ervaring. We zullen ons na de midweekse Europese wedstrijden ook weer snel op de competitie moeten kunnen focussen. Clubs als PSV en Ajax zijn daar wat meer aan gewend. Dat is vooral mentale weerbaarheid. De groep zal ook moeten leren daar mee om te gaan. Dat begint zondag in Groningen, want ook in Euroborg liggen dan mogelijkheden voor ons.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing