FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Seumeren: "Fans zetel binnen Golden Share"

24-02-2013

23 reacties


Vanmiddag mochten we grootaandeelhouder Frans van Seumeren verwelkomen in De Heksenketel. Ook waren Frans Snijders, als RVC-afgevaardigde voor de geledigingen van FC Utrecht, supporterscoördinator Robert Junier en directeur Wilco van Schaik in de kou richting De Heksenketel gekomen.

Uiteraard was zoals aangekondigd de op handen zijnde aandelentransactie, van 63% naar 99% in handen van Frans van Seumeren, het hete hangijzer voor de jaarlijkse meeting. Desalniettemin werd er ook kritisch terug gekeken op het functioneren van de organisatie in de periode sinds de entree van Van Seumeren als grootaandeelhouder.

Van Seumeren stak wat dat betreft open en eerlijk de hand in eigen boezem door te stellen dat er te laat is ingegrepen. Daarbij overigens aangevende dat er soms factoren zijn die ingrijpen bemoeilijken. De huidige directie geniet het volste vertrouwen van Van Seumeren.

Belangstelling wedstrijden
Het huidige technische beleid kan momenteel terecht louter op veel bijval rekenen. Sportief gaat het de club voor de wind en het is daarom spijtig dat de publieke belangstelling wat dat betreft nog altijd achterblijft bij de sportieve prestaties. Vanuit de zaal werd er gesteld dat de prijsstelling van de losse kaarten daar een negatieve invloed op heeft. Voorzitter Christian van der Mark gaf daarbij aan dat, mede door input vanuit de supportersverenigingen, de prijsstelling weer naar beneden zal worden aangepast. Vanaf komend seizoen zal er geen sprake zijn van een Top 5 qua toegansprijzen maar Top 3, waarbij de prijs weer op het oorspronkelijke niveau zal liggen. Uiteraard met toepassing van een inflatiecorrectie.

Van Seumeren deed een hartstochtelijk beroep op de fans om een vriend of vriendin mee te nemen naar FC Utrecht. Als alle 12.000 seizoenkaarthouders dat zouden doen dan zou De Galgenwaard uitverkocht zijn.

Fans vertegenwoordigd in 'Golden share'
Verder passeerden diverse andere zaken de revue. Belangrijk punt was de 1% die de Stichting Beheer Aandelen FC Utrecht behoudt. Deze stichting zal de Stichting Continuiteit gaan heten.
In het resterende aandeel, de zogenaamde 'Golden share', wordt de cultuur van de club verankerd (waaronder de speelstad, de clubkleuren, de naam etc.). Frans van Seumeren gaf aan dat voor beide supportersverenigingen in totaal één zetel binnen de op te richten stichting beschikbaar komt, hetgeen nog verder uitgewerkt moet worden. Iets dat het bestuur en getuige de reacties in de zaal, ook door de leden van True Support als zeer welkom wordt ervaren. Op deze manier wordt zo goed mogelijk gewaarborgd dat FC Utrecht een 'Club van het volk' is en blijft. Waarbij we absoluut mogen stellen dat dit iets is dat Frans van Seumeren en FC Utrecht ook daadwerkelijk voor ogen hebben.

We vonden het een geslaagde bijeenkomst. Ook alle aanwezige leden worden bij deze nogmaals bedankt voor hun bijdrages/vragen!

Update 25-2
In het AD van vanochtend is een artikel over de bijeenkomst van gisteren verschenen. Daarin staat echter één grote onjuistheid. Het is niet zo dat of de SupportersVereniging FC Utrecht of True Support de zetel krijgt, maar dat beide supportersorganisaties gezamenlijk 1 persoon voor dienen te dragen. Dat is door Christian van der Mark ook duidelijk aan het AD kenbaar gemaakt, net zoals in bovenstaand artikel was omschreven, maar is helaas dus niet juist door het AD verwoord. Iets dat wij ten zeerste betreuren, omdat dit wellicht onnodig reacties oproept.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 23 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing