FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Excessen Feyenoord-thuis: schandalig en onacceptabel

20-01-2014

18 reacties


Wederom zijn goedwillende supporters geconfronteerd met wanordelijkheden en wederom is er in de optiek van True Support volstrekt niet adequaat ingegrepen.

Met afschuw hebben wij gisteren de verschillende taferelen op de tribunes aangezien en waar mogelijk en binnen onze mogelijkheden ondersteuning geboden.

Een ieder, lid of geen lid, kan zich desgewenst met zijn/haar verhaal bij ons melden via het Contactformulier.

True Support heeft gisteravond aan de clubleiding van FC Utrecht een e-mail verstuurd met daarin onder andere de volgende vragen:

- Het was een ieder bekend dat er veel Feyenoord supporters in de thuisvakken zouden zitten. Is er vooraf opgeschaald qua beveiliging (extra politie, extra stewards)? Zo ja, met hoeveel c.q. op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

- Is getracht om te kanaliseren waar de Feyenoorders zouden zitten? Zo ja, wat waren daarvan de uitkomsten?

- Ruim voor de wedstrijd was in kaart dat er circa 150 Feyenoorders tegen het uitvak op de stadszijde stonden. Waarom is er toen niet direct ingegrepen? Er is zelfs geen rij stewards neergezet, waarom niet?

- Hoe is de wedstrijd, na de schermutselingen voor de hoofdtribune, in/opgeschaald? Zijn er nadere maatregelen getroffen?

- Waarom is het calamiteitenteam van de stewards, zijnde via The Security Company ingehuurde beveiligers, onderaan vak Z, niet direct naar de brandhaard gedirigeerd.

- Waar bleef de assistentie voor de stewards op de stadszijde?

- Hoe is het contact tussen/met de driehoek geweest? Waren er meningsverschillen over het plan van aanpak en zo ja, op welke vlak(ken)?

- Waarom duurde het zo lang voordat er ME de stadszijde betrad?

- Hoe gaat FCU trachten de schade te beperken: weggelopen supporters op de stadszijde, boze supporters op de stadszijde, gebrek aan vertrouwen in veiligheid in het stadion etc.?

- Heeft dit gevolgen voor de aankomende thuiswedstrijd tegen Ajax en zo ja, welke?

- Waarom is er op de stadszijde niet ontruimd? Nu zijn de Feyenoorders beloond met het afkijken van de wedstrijd, waarbij bovendien FC Utrecht-supporters plaats moesten maken en van hun plek moesten.

- Etc.

FC Utrecht heeft aangegeven onze onvrede zeer goed te kunnen begrijpen, maar eerst intern en extern nader onderzoek te willen verrichten. Daar hebben we op zich begrip voor, maar wij willen niet met een eerste reactie wachten totdat dit onderzoek is afgerond. Woensdagochtend a.s. is er een overleg tussen FC Utrecht, True Support en de Supportersvereniging FC Utrecht. Dan zullen we nader geïnformeerd worden, want dan is er tussen de betrokken partijen ook overleg geweest en onderzoek verricht.

We zullen voornoemde vragen overigens ook aan de politie stellen.

Het is onacceptabel dat kinderen, ouders, ouderen en andere supporters zich onveilig hebben gevoeld, bier over zich heen hebben gekregen en/of zelfs zijn geslagen in ons stadion. Het is onacceptabel dat er onder hen zijn die als gevolg van die gebeurtenissen nooit meer een voet in de Galgenwaard zullen zetten. Gezien de financiële malaise bij onze FC Utrecht, kon dit niet op een slechter moment komen.

Wij hebben respect voor de FC Utrecht supporters die zich niet hebben laten provoceren. Namens ons bestuur dank aan diegenen die medesupporters hebben geholpen hen te ontzetten, beschermen en een veilig heenkomen te bieden!

Mocht het standpunt van politie/gemeentezijde zijn dat het aan FC Utrecht zou zijn geweest om de 150 Feyenoordsupporters op de stadszijde het stadion uit te zetten: Dat kan en mag je van FC Utrecht en een stewardorganisatie niet verlangen. Doet zich een dergelijke grote calamiteit voor, dan dient de politie op te treden en in ieder geval snel en adequaat ondersteuning te bieden. Daarvan was en is aantoonbaar geen enkele sprake geweest en daar zijn op geen enkele wijze excuses voor. Het feit dat er extra Mobiele Eenheid moest worden opgetrommeld zegt genoeg: Wederom een gevalletje onderschatting…? Het ‘onderzoek’ zal het leren…

Het interesseert ons niet wie de schuld heeft en waar de oorzaak ligt. Of dit nu bij FC Utrecht, Feyenoord, de politie en/of de gemeente ligt: dit mag gewoon nooit meer gebeuren. We hebben niet de illusie dat wedstrijden nu en in de toekomst volledig gevrijwaard zullen zijn van incidenten. Maar wanordelijkheden op deze schaal in eigen stadion, dreiging en ongeregeldheden die voorspeld en voorzienbaar waren, die zijn onacceptabel!

Bovendien: Eigen supporters die hun plek en zelfs het stadion moeten verlaten en supporters van de tegenpartij die niet op de betreffende tribune thuishoren, gewoon de wedstrijd af laten kijken: dat never nooit meer!

We houden jullie op de hoogte.

Bestuur True Support

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 18 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing