FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Erwin Koeman tekent bij FC Utrecht

30-05-2011

3 reacties


Erwin Koeman is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. Club en trainer zijn het afgelopen weekend een contract voor een jaar overeengekomen. De 49-jarige Koeman, die Ton du Chatinier opvolgt als trainer van FC Utrecht, is vanmiddag gepresenteerd. Jan Wouters blijft aan als assistent-trainer.

Volgens technisch directeur Foeke Booy beantwoordt Koeman precies aan de profielschets, die de leiding van FC Utrecht had gemaakt om de vacature van hoofdtrainer op te vullen. "Met Erwin hebben we gekozen voor een trainer die zelf langdurig in de top heeft gevoetbald en die nationale én internationale ervaring heeft, als speler en als trainer", aldus Booy. "Hij is ook in staat om boven de spelersgroep te staan, als dat nodig is. En onze groep heeft dat nodig."

Bij de keuze voor de nieuwe trainer heeft zwaar meegeteld, dat de nieuwe man goed moet kunnen samenwerken met de rest van de technische staf. "Daarom hebben we Jan Wouters, nadat Frans van Seumeren en ik gesprekken met Koeman hadden gevoerd, ook met Erwin laten praten. Mede daardoor zijn we ervan overtuigd, dat we een trainer hebben aangetrokken, die past bij FC Utrecht, bij de groep en bij de technische staf", aldus de technisch directeur. "Ik ben er hartstikke blij mee, dat Erwin zijn trainersloopbaan bij ons vervolgt."

Ook Erwin Koeman zelf vindt, dat hij bij FC Utrecht past. "FC Utrecht is een volksclub, er gebeurt altijd wat, maar het is ook een club met een goede organisatie, veel talent in de spelersgroep en met ambitie. Dat laatste is voor mij ook belangrijk", aldus de nieuwe trainer. "Ik ben een no nonsens figuur, die zich helemaal kan vinden in de speelstijl en de visie van de club. Die wil ik graag helpen verder uit te dragen." Aan de gesprekken met de clubleiding heeft Koeman naar eigen zeggen ‘een goed gevoel' overgehouden. "Je merkt, dat je met echte clubmensen hebt te maken. Ze gaven me een positief gevoel en je moet ook op je gevoel kunnen afgaan, vind ik. In elk geval ben ik zeer gemotiveerd om bij FC Utrecht aan de slag te gaan."

Erwin Koeman speelde tussen 1978 en 1998 bij achtereenvolgens FC Groningen, PSV, opnieuw Groningen, het Belgische KV Mechelen, wederom PSV en de laatste vier jaar van zijn actieve carrière voetbalde hij weer bij zijn eerste club, FC Groningen. Koeman is 34-voudig international en speelde onder meer in het Nederlands Elftal dat in 1988 Europees kampioen werd. Na zijn voetballoopbaan was hij assistent-trainer bij PSV en hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord en het Hongaarse nationale team.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing