FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Er ging weer eens een wave...

10-03-2015

6 reacties


Hoe lang was het geleden dat er zo’n spontane wave door Galgenwaard ging? Mijn trouwe buren in Vak P wisten het niet meer en dat wil wat zeggen. Misschien na de legendarische 6-4 tegen Ajax maar dat was al weer in november 2011, dus een aardig poosje geleden. Maar het thuispubliek bleek de massale actie nog aardig onder de knie te hebben want het stadion werd binnen de kortste keren in vuur en vlam gezet.

Hoe eigenaardig kan voetbal zijn. Na de monotone wedstrijd tegen Feyenoord van een week geleden gebeurde er nu binnen een kwartier meer dan anderhalf uur in het vorige thuisduel. We keken elkaar verbaasd aan toen er na zeventien minuten 3-0 op het scorebord stond. ,,Laat de scheidsrechter nu maar af fluiten’’, hoorde ik mijn achterbuurman mompelen. Hij dacht natuurlijke nog even terug aan de pijnlijke thuisduels tegen Heracles, Go Ahead en Cambuur toen een positieve marge van twee goals als sneeuw voor de zon verdween.

Maar op deze lenteavond liep alles op rolletjes. Alleen toen AZ de achterstand tot 3-1 terug bracht en even in de wedstrijd leek terug te keren, schoven we nog even onrustig heen en weer in rij 42 van Vak P. Maar FC Utrecht stelde snel orde op zaken en toen kon de wave eindelijk weer eens van stal gehaald worden. Er kwamen zelfs al berichtjes binnen op de mobiel van een van de buren met als tekst: ,,We gaan toch nog Europa in.’’ Maar dat leek me nogal voorbarig.

Na afloop was Co Adriaanse een van de eerste mensen die ik tegenkwam op de tweede verdieping van Galgenwaard. ,,Zo heb je het dus ooit bedoeld’’, kon ik niet nalaten op te merken. ,,En konden we iedere week maar tegen AZ voetballen.’’ Co kon die grap wel waarderen en bevestigde mijn woorden. ,,Ja, dit is het voetbal waarvoor mensen naar het stadion komen. Dat moeten we dus veel vaker laten zien.’’

Ik herinnerde Co er nog even aan dat hij in het seizoen 2003-2004 ooit met AZ in Galgenwaard binnen tien minuten een 0-3-voorsprong had genomen en dat de Alkmaarse formatie nu een koekje van eigen deeg had gekregen. Hij moest glimlachen om deze voor vele FC-fans pijnlijke herinnering. Na de 0-3 vlak voor de winterstop in Alkmaar en deze 6-2 lijkt de sportieve revanche nu definitief een feit geworden. Misschien had die spontane wave ook nog wel iets te maken met al die onnodige thuisnederlagen die de trouwe aanhang dit seizoen had moeten slikken.

Hans van Echtelt
Vak P

(foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing