FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Emotie vs. stadionverbod - deel 2

03-05-2012

12 reacties


Medio april publiceerden we een eerste bericht inzake de nasleep van de wanordelijkheden rondom de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente.

Kernpunt van dit bericht was het feit dat FC Utrecht breed heeft gecommuniceerd dat men begrip heeft voor emotie, maar dat indien grenzen worden overschreden ("geweld en daar praat ik nu over") straffen moeten worden uitgedeeld welke in verhouding staat tot de gepleegde delicten.
In een tiental gevallen heeft het Openbaar Ministerie geen reden gezien om strafrechtelijk te vervolgen. De bewuste personen hebben zich in de gracht begeven en hebben hiermee een huisregel van FC Utrecht overtreden.

Nogmaals willen we benadrukken dat indien men daadwerkelijk geweld heeft gebruikt (richting suppoosten, hekken, beveiligingsmedewerkers, politie etc.) dan is het uitvaardigen van een gepaste straf meer dan terecht. Huisregels zijn er natuurlijk ook niet voor niets. Maar indien de club in dit geval zelf aangeeft begrip te hebben voor het uiten van emotie, dan valt het moeilijk te verkopen dat de betreffende supporters rücksichtslos worden aangemeld voor een stadionverbod.

Deze dossiers, de zogenaamde civiele zaken, zijn aan de club overgedragen om te bepalen wat met deze supporters moest worden gedaan. Voor zover ons nu bekend zijn al deze mensen door de club aangedragen bij de KNVB voor een stadionverbod. Blijkbaar zag de club dus in deze gevallen er reden toe deze aan te melden bij de KNVB. Dit staat haaks op de woorden die club daags na de rellen op haar eigen clubsite heeft gebezigd.

In een reactie op onze publicatie schreef Veiligheidscoördinator Frank Bijlsma:

Alle zaken die nu door FC Utrecht behandeld worden, zijn in eerste instantie door het openbaar ministerie getoetst op strafrecht.
Er zijn 10 zaken vanuit het OM doorgestuurd naar de club. Deze moeten wij volgens afspraak behandelen.
De personen die jij nu noemt hebben dus een overtreding begaan van het huisreglement van FC Utrecht.
Mocht daar reden toe zijn worden deze personen, door de club aangemeld bij de KNVB.
De zaken worden door de KNVB getoetst en zij bepalen of er een overtreding is begaan. En handelen de zaak met de persoon af.

Wij hebben nu tot tweemaal toe duidelijk aangegeven dat het ons niet gaat om de procedure, maar om de uitleg van de interpretatie van het begrip hebben voor de emotie. Vaders van kinderen liepen boos en gefrustreerd de gracht in en anderen zorgden ervoor dat de gemoederen niet verder hoog zouden oplopen. Dit alles omdat men wederom niet in staat is gebleken adequaat te handelen bij vuurwerk uit het uitvak.

De club had de 10 supporters kunnen uitnodigen op het stadion en ze daar toelichting op de huisregels kunnen geven en op deze manier een figuurlijke tik op de vingers kunnen geven. Hiermee wel aangeven dat het niet de bedoeling is dat de gracht wordt betreden, maar daarmee wel de daad bij het woord voegen en begrip tonen voor de emotie van de bewuste 4 december 2011.

Wij hebben FC Utrecht op 17 april dan ook met klem verzocht er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de stadionverboden voor deze bewuste dossiers worden tegengehouden of ongedaan worden gemaakt. We hebben daarbij aangegeven hiervan op de hoogte gehouden te willen worden. Wij hebben hierop nog geen update mogen ontvangen van de heer Bijlsma.

De afgelopen week hebben zich weer 2 supporters gemeld die met bovenstaande te maken hebben gekregen. Wij komen nog graag in contact met de overige supporters die niet door het OM strafrechtelijk worden vervolgd vanwege het lopen in de gracht, maar wel door FC Utrecht zijn aangemeld bij de KNVB.

We houden u via deze site op de hoogte.

Bestuur Stichting True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing