FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

EK '88 centraal op Kwartaalborrel

30-05-2012

2 reacties


De laatste Kwartaalborrel stond in het teken van het EK in 1988, dat door Nederland gewonnen werd. Met het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne voor de boeg slaat de oranjekoorts weer langzaam toe in ons land. Met Denemarken, Portugal en Duitsland staat het Nederlands elftal in de groepsfase drie tegenstanders van formaat te wachten.

Afgelopen dinsdag was FC Utrecht in Nijkerk te gast op landgoed De Salentein voor de laatste FC Utrecht Kwartaalborrel van dit seizoen. Onder meer Henny Lee, hoofd opleidingen bij FC Utrecht, sprak daar over de profesionaliseringsslag die de jeugdopleiding ondergaat. Er werd teruggekeken op het afgelopen seizoen waarin een flink aantal jeugdspelers uit de eigen opleiding het debuut maakte in het eerste elftal. "Daar kunnen we trots op zijn", zei Lee. "Hoe meer Utrechtse jongens des te beter", voegde hij daaraan toe.

Eén van de gasten was Teun den Hartog, voorzitter van de SupportersVereniging FC Utrecht. Als kleine jongen kroop hij al door het hek bij Stadion Galgenwaard. Het afgelopen jaar startte de SupportersVereniging met sfeeractie rond de wedstrijden. "Het is ons voornemen om weer de ouderwetse sfeer in de Galgenwaard terug te krijgen", vertelde Den Hartog aan de Businessleden.

EK 1988
Gedurende deze avond keken Jan Wouters en Theo Reitsma alvast vooruit op de loodzware opgave die Oranje te wachten staat. Dat er veel is veranderd in de loop der jaren bleek wel uit het gesprek tussen Reitsma en presentator René van den Berg. "Vooral de toegankelijkheid van de spelers en trainers is erg veranderd", vertelde de Reitsma die het televisiecommentaar verzorgde tijdens de wedstrijden in 1988.

De huidige trainer van FC Utrecht, Jan Wouters maakte destijds deel uit van de selectie van Rinus Michels in 1988. Net als Reitsma memoreerde Wouters aan een geweldig toernooi in Duitsland. De voormalig middenvelder van het Nederlands Elftal vertelde dat de spelers destijds erg aan elkaar gewaagd waren. "Het ging op de training tussen partij A en partij B er soms hard aan toe. Dat we het toernooi wonnen was geweldig. Het EK is één groot feest geweest", zei Wouters die ook sprak over de rondvaart van Oranje door de Amsterdamse grachten. Wouters sprak over de kansen van het Nederlands Elftal op de Europese titel. "Ik denk dat Oranje kampioen wordt", zei Wouters, om daar gelijk grappend aan toe te voegen. "Dan zijn we tenminste eens van die oude beelden af."

De avond werd afgesloten met een informele borrel samen met een wijnproeverij. Businesslid Verbunt Wijnen had speciaal voor deze gelegenheid een paar exclusieve wijnen uit zijn assortiment ter beschikking gesteld.

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing