FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Eerste oefenduel eenvoudig gewonnen

30-06-2018

10 reacties


FC Utrecht heeft de eerste vriendschappelijke wedstrijd van de jaargang 2018/2019 op even ruime als overtuigende wijze gewonnen. Op Sportpark Thorbeckelaan in Utrecht was de Eredivisionist uit de Domstad met 9-1 te sterk voor stadsgenoot DHSC.

Even lijkt de score er één met dubbele cijfers te worden. FC Utrecht schiet uit de startblokken en rijgt de doelpunten na de break aaneen. Er zit zelfs een ritme in: elke drie minuten een doelpunt. Minuut 48, Simon Makienok met de 1-5. Minuut 51, Sean Klaiber met de 1-6. Minuut 54, opnieuw Makienok: 1-7.

Even stokt de productie
Maar dan stokt de productie, eventjes. DHSC slaagt erin de in de Eredivisie uitkomende stadsgenoot een kwartier te weerhouden van het opnieuw vinden van het net. Lukas Görtler maakt, kort na de drinkpauze die halverwege de tweede helft is ingelast, de 1-8. Vijf minuten voor tijd bepaalt Nick Venema de eindstand op 1-9.

Een oefenpot van het fijne soort
Tien doelpunten krijgen de pak ‘m beet 1500 voetballiefhebbers dus te zien die deze middag naar Sportpark Thorbeckelaan zijn gekomen. In Ondiep schijnt de zon z’n best en is de sfeer zo mogelijk nog beter. Er zijn kraampjes, er is drank, er is gezellige muziek rond het veld én in de kantine; kortom: een oefenpot van het fijne soort voor het publiek.

Visitekaartje
Dat publiek komt, óók dan toch zeker, om FC Utrecht’s aanwinsten voor het eerst in actie te zien in het shirt van de FC uit de Domstad. Joris van Overeem geeft wat dat betreft direct zijn visitekaartje af. Hij is het die na een dik kwartier spelen de eerste goal van FC Utrecht van de jaargang 2018/2019 maakt: 0-1. Een minuut later verdubbelt Cyriel Dessers de marge met een mooie hakbal: 0-2.

Snijders doet wat terug
Maar DHSC is geenszins van plan zich zomaar van het kastje naar de muur te laten spelen door de stadsgenoot. DOS Holland Stichtse Boys Combinatie komt na een half uur spelen terug tot 1-2. Het doelpunt wordt gemaakt door Genaro Snijders, één van de ex-profs aan de kant van de gastheren, die ook kunnen beschikken over onder anderen Rodney Sneijder en Imad Najah.

De profs maken het verschil
Via Gyrano Kerk (1-3, mooi schot) en Sander van de Streek (1-4, kopbal) schroeft FC Utrecht de marge nog voor de rust wat verder op. Na de pauze blijken de Utrechtse profs wat fitter te zijn dan de voetballers van de eersteklasser en is het nog vijf keer raak in het voordeel van het team van Jean-Paul de Jong.

Woensdag: Desto - FC Utrecht 
Woensdag al wacht het volgende vriendschappelijke treffen voor zijn team. Dan gaat FC Utrecht op bezoek bij Desto. Tickets voor dat duel, dat die dag om 19.00 uur begint, zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar bij Desto en kunnen natuurlijk ook op de wedstrijddag bij de kassa’s worden aangeschaft.

DHSC - FC Utrecht 1-9 (1-4)
17. Joris van Overeem 0-1
18. Cyriel Dessers 0-2
30. Genaro Snijders 1-2
34. Gyrano Kerk 1-3
45. Sander van de Streek 1-4
48. Simon Makienok 1-5
51. Sean Klaiber 1-6
54. Simon Makienok 1-7
69. Lukas Görtler 1-8
85. Nick Venema 1-9

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Jerôme Vries.

Opstelling DHSC:
Rolf Hazelaar (61. Thom Buis); Jordy Best, Tommy de Klein, Berry van ‘t Land (46. Redouan Aamri), Jeffrey Winkelman (46. Dennis de Loos); Imad Najah (58. Ryan de Jong), Rodney Sneijder (58. Jacco Kortenoever), Rick van der Velden; Faisal Kaouass (46. Marcelinno Leber), Genaro Snijders (58. Sam Sabee), Evert Brouwers.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ruben Hoogenhout, Willem JanssenMark van der Maarel; Anouar KaliSander van de StreekSimon GustafsonJoris van OvereemGyrano KerkCyriel Dessers.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Nick MarsmanRamon LeeuwinRico Strieder, Robin Zwartjens; Sean Klaiber, Odysseus Velanas, Urby Emanuelson, Othmane Boussaid, Patrick Joosten (74. Sylla Sow); Simon Makienok (74. Nick Venema), Lukas Görtler.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing