FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Eerste nederlaag in oefencampagne

13-07-2018

0 reacties


FC Utrecht speelde vandaag de eerste oefenwedstrijd in Oostenrijk. Tegenstander was Oostenrijks landskampioen FC Red Bull Salzburg. In de BWT Arena Mondseeland leed de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong een nipte nederlaag: 0-1.  
 
Een heerlijke brandende zon, schitterende bergen op de achtergrond en een tot de nok aan toe gevuld BWT Arena Mondseeland. Dat was het beeld toen de Domstedelingen begonnen aan hun eerste test op trainingskamp tegen FC Red Bull Salzburg. De 800 supporters waren allemaal gekomen voor een heerlijke pot voetbal.
 
Energieke beginfase
FC Red Bull Salzburg kwam sterk uit de startblokken. De ploeg had merendeel van het balbezit, zo heel af en toe leidde dat tot een doelpoging. Een van die pogingen was het schot van Dominik Szoboszlai dat belande in de handen van Nick Marsman.
 
Utrechtse wederopstanding
Toen was het de beurt aan FC Utrecht. De Domstedelingen namen langzaam het balbezit over en creëerden goede kansen, die op naam van Simon Gustafson en Joris van Overeem kwamen. Laatstgenoemde kreeg uit een goede combinatie de ruimte om uit te halen richting het doel van Alexander Walke. Helaas zag van Overeem – en met hem de toeschouwers in Mondsee - zijn doelpoging over het doel heen gaan. Een schot op de lat van Dominik Szoboszlai was de grootste kans van de eerste 45 minuten. Via een aantal Utrechtse benen belandde zijn poging op het aluminium.

Wissels
Halverwege de tweede helft was het tijd voor wissels. FC Red Bull Salzburg wisselde het hele elftal op de doelman na. Ook bij FC Utrecht was het tijd om de reservespelers van de wedstrijd speelminuten te geven. Zo mocht de 17-jarige Christopher Mamengi Willem Janssen vervangen, die hiermee zijn eerste minuten in de hoofdmacht van FC Utrecht maakte.  
 
Doelpunt
De wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen creëerden een handvol kansen. De definitieve trekker werd overgehaald door Munas Dabbur. De voorzet vanaf links schoof hij achter Nick Marsman, 0-1. Hij werd hiermee matchwinner in een duel waar beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Aanstaande maandag wacht de volgende tegenstander voor FC Utrecht in Oostenrijk. Dan nemen de Domstedelingen het op tegen Arsenal Tula.

FC Utrecht – FC Red Bull Salzburg 0-1 (0-0)
76. Munas Dabbur 0-1
 
Toeschouwers: 841
 
Opstelling FC Utrecht: 
Nick MarsmanSean Klaiber (62. Giovanni Troupee), Ramon LeeuwinWillem Janssen (83. Christopher Mamengi), Leon Guwara (46. Mark van der Maarel); Rico Strieder (79. Sylla Sow), Joris van Overeem (72. Odysseus Velanas), Urby Emanuelson (62. Anouar Kali), Simon Gustafson (46. Lukas Görtler 62. Patrick Joosten); Gyrano Kerk (77. Simon Makienok), Sander van de Streek (72. Ohtmane Boussaid).
 
Opstelling FC Red Bull Salzburg: 
Alexander Walke (62. Carlos Coronel), Jérôme Onguéné (62. Enock Mwepu), Darko Todorovic (62. Marin Pongracic), Jasper van der Werff (62. André Ramalho) , Matthias Honsak (62. Andres Ulmer), Xaver Schlager (62. Diadie Sammassékou), Zlatko Junuzovic (62. Amadou Haidara), Dominik Szoboszlai (62. Andreas Ulmer); Smail Prevljak (62. Romano Schmidt), Frederik Gulbrandsen (62. Patson Daka), Masaya Okugawa (62. Munas Dabbur)

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing