FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Eerste 'finale' levert 1 punt op tegen Roda JC

06-03-2011

27 reacties


Leon de Kogel stelde zondagmiddag acht minuten voor tijd een punt veilig voor FC Utrecht tegen Roda JC. Het was de zesde puntendeling op rij. De achterstand op nummer zeven Roda bleef hierdoor drie punten. De resultaten van de andere concurrenten waren zondag bovendien niet ongunstig. Heerenveen verloor thuis en ook FC Groningen ging in eigen stadion onderuit. De Groningers komen aanstaande vrijdag op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht nam vier dagen na de teleurstellende bekeravond in Enschede het initiatief in de eerste minuten. Het eerste gevaarlijke moment kwam uit een hoekschop van Mertens. Roda doelman-Tyton pareerde bij de eerste paal nog net de inzet van Van Wolfswinkel. In een volgende aanval leek Strootman een volgende kans in te leiden, maar zijn pass werd onderschept door een verdediger van Roda.

Naar mate het duel vorderde kwam Roda er vaker uit. Na 22 minuten zorgde de eerste geslaagde combinatie tussen Junker en Skoubo voor de eerste doelpoging van de Limburgers. In de 32 minuut mocht Roda een strafschop nemen. Arbiter Braamhaar wees naar de stip na de ingreep van Wuytens op Janssen. De buitenkans was aan Junker wel besteed: 0-1.

Kort na de openingstreffer kreeg Van Wolfswinkel bij toeval een mogelijkheid toen Tyton de bal zomaar uit zijn handen liet vallen. De spits leek zelf ook verrast en schoot over. Op slag van rust had Tyton nog de nodige moeite met een afstandsschot van Duplan.

FC Utrecht probeerde de druk na rust op te voeren. De thuisclub slaagde er echter net als tijdens de eerste 45 minuten niet in uitgespeelde kansen te creëren. Een vrije trap van Mertens die over het doel van Roda verdween en een kopbal van Schut bij een hoekschop waren lange tijd de enige wapenfeiten. Du Chatinier bracht na ruim een uur met De Kogel voor Lenksy een extra aanvaller in de ploeg. Later nam Nijholt de plaats in van Silberbauer.

In de 82e minuut voorkwam De Kogel dat de achterstand op concurrent Roda niet opliep naar zes punten. De invaller werd diepgestuurd door Van Wolfswinkel, bleef keurig op de been tegen Addo en schoof de bal beheerst in de verre hoek langs Tyron.

"De eerste helft was van onze kant erg lauw", zei Ton du Chatinier. "Ik zei op de bank tegen Jan Wouters net dat die gelijkmaker er nooit meer zou vallen. We mogen blij zijn dat hij er toch nog kwam." Collega Harm van Veldhoven vond het spijtig dat zijn ploeg uitgerekend in de counter de gelijkmaker om de oren kreeg. "Er gebeurde weinig, FC Utrecht werd slordig en ik hoopte daarom dat wij een tweede konden maken. Al dwongen wij ook te weinig af om hier drie punten mee te nemen. Het verschil blijft drie punten, de strijd gaat dus gewoon verder." Du Chatinier sloot zich daarbij aan.

Bron: FC Utrecht
Foto's: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 27 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing