FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Eenzijdige vertrouwensbreuk Van Schaik - TS

07-12-2014

34 reacties


Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht heeft in oktober zijn persoonlijk vertrouwen opgezegd in de vijf bestuursleden van True Support. Hij zet wel de zakelijke relatie met het bestuur van de supportersorganisatie voort. Dat heeft het bestuur vanmiddag meegedeeld op de jaarlijkse donateursvergadering.

Wat True Support betreft is de relatie met Van Schaik in feite onveranderd. “Onze verhouding was al van louter zakelijke aard”, zegt voorzitter Christian van der Mark van True Support. “Uit de samenwerking van de afgelopen maanden kunnen we bovendien voorzichtig concluderen dat die zakelijke relatie niet is geschaad door hetgeen gebeurd is.”

Leugen
True Support betreurt de eenzijdige persoonlijke vertrouwensbreuk en de emotionele wijze waarop die door Van Schaik werd uitgesproken tijdens een regulier overleg waarbij ook bestuursleden van de Supportersvereniging aanwezig waren. “Het werpt toch zijn schaduw over de verhoudingen”, aldus Van der Mark. Van Schaik heeft zijn oordeel in de weken erna tot tweemaal toe schriftelijk bevestigd.

Van Schaik is van mening dat het bestuur van True Support hem in een concrete situatie van een leugen heeft beticht en daarvoor geen bewijs heeft geleverd. True Support bestrijdt dat. Van der Mark: ‘Het was in het concrete geval het woord van Van Schaik tegenover dat van een ander, een supporter. Er viel voor niemand vast te stellen wie de waarheid sprak. 'Niet blindelings geloven' staat wat ons betreft niet gelijk aan 'betichten van leugens'.”

Toornstra
Aanleiding voor de botsing was een verschil van mening over de communicatie vanuit de club rond de transfer van Jens Toornstra, eind augustus. Diens vertrek zorgde voor onrust onder supporters, naar het oordeel van True Support mede als gevolg van door de club gewekte verwachtingen. Het bestuur trok bij Wilco van Schaik aan de bel die daarop aangaf dat hij graag bereid was om samen met Frans van Seumeren op korte termijn tekst en uitleg te geven aan de Supportersvereniging en True Support.

Daags na die toezegging vond er in motel Breukelen een ontmoeting plaats tussen Van Schaik en een groep verontruste supporters. Navraag bij Van Schaik leerde dat het een initiatief was van de Supportersvereniging (SV) en dat True Support er om die reden niet in was gekend. Het bestuur ontving echter diezelfde dag signalen dat het geen exclusieve SV-aangelegenheid was geweest en dat er ook supporters door de club actief waren benaderd voor de bijeenkomst.

Van der Mark: “Prima als de SV een dergelijk initiatief neemt. Daar hoeven wij dan niet per se bij betrokken te worden. Dan hadden we het zelf maar moeten organiseren. Maar als het breder van opzet was, lag het voor de hand dat wij erin waren gekend. Dat is geen kwestie van kinnesinne: wij zijn aanspreekpunt voor de club en vertegenwoordigen supporters: maak daar dan gebruik van.”

Klaar
Een supporter beweerde dat hij door Van Schaik persoonlijk telefonisch was uitgenodigd voor de ontmoeting. Ook bij navraag, bleef hij bij zijn verhaal. Het bestuur van True Support had geen reden om aan zijn bewering te twijfelen. “Bovendien: als je als supportersorganisatie aannemelijke beweringen van supporters niet serieus kunt nemen, kun je ook hun belangen niet vertegenwoordigen”, aldus Van der Mark.

Omdat Van Schaik volhield dat hij de bewuste supporter niet had gebeld, concludeerde True Support dat noodgedwongen in het midden moest blijven wie de waarheid had gesproken. Van Schaik vatte dat echter op als een blijk van wantrouwen. Hij vond het kwalijk dat hij als directeur van FC Utrecht niet zonder meer werd geloofd en gaf op niet mis te verstane wijze te kennen dat hij persoonlijk klaar was met ieder van de vijf bestuursleden.

Vertrouwen
Het bestuur van True Support heeft na rijp beraad besloten het oordeel van Van Schaik voor kennisgeving aan te nemen en het zakelijke contact voort te zetten. Het bestuur gaf daarbij tevens aan dat zij zich zal beraden mocht blijken dat Van Schaik deze zakelijke relatie niet voort kan zetten. Dit is ook aan Van Schaik medegedeeld. Voorzitter Christian van der Mark: “We hadden ook kunnen zeggen: ‘Bekijk het maar.’ Maar vanuit het besef dat zowel de clubleiding als de bestuursleden van True Support passanten zijn, hebben we geoordeeld dat dit vervelende incident het niet waard was om hier consequenties aan te verbinden. We zien de voortzetting van het zakelijke contact met Wilco van Schaik met vertrouwen tegemoet.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 34 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing