FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Een zondag zonder pizza

23-10-2014

7 reacties


Het ziet er naar uit dat zondag Robbin Ruiter niet kan spelen. Zijn logische vervanger is dan natuurlijk Jeroen Verhoeven. Deze doelman is een opvallende verschijning in de goal door zijn 'maatje meer'. Al jaren wordt hij onthaald bij zijn optredens met het pizzalied. De doelman wuift er vrolijk op los als het ingezet wordt. De supporters van de tegenpartij proberen de keeper er mee belachelijk te maken, maar door zijn optreden heeft Verhoeven het eigenlijk tot zijn lijflied verheven en is hij bijna verworden tot een cultheld. Ook onze eigen supporters heffen regelmatig dit lied aan. Zo was afgelopen zondag bij de warming-up in Dordrecht weer de interactie met de eigen fans.

Waar iedereen aan voorbij gaat zijn de goede optredens van Verhoeven. Ook afgelopen zondag moest de doelman weer vanuit het niets ineens invallen. Alsof het een dagelijkse gang van zaken is, trok hij zijn handschoenen aan, liep het veld in en ging aan de slag. Geen warming-up gehad, maar gewoon een degelijke invalbeurt met een paar opvallend doeltreffende uitgooien waarmee hij de voorwaartsen meteen aan het werk zette. Nadrukkelijk coachend zette hij de verdediging neer en hield zijn doel keurig schoon. Ook uit bij Heerenveen viel hij op deze manier in. Bij een aantal eerdere wedstrijden had hij de pech dat de ploeg een totale off day had, waardoor hij flink wat goals om de oren kreeg. Maar weinig goals waren hem echt aan te rekenen.

Daarom zou het mooi zijn als wij als supporters laten blijken dat wij Verhoeven toch vooral waarderen om zijn prestaties en dit uiten door vooral de keeper eens te laten weten dat wij ook zijn naam weten en die te scanderen in plaats van het pizzalied in te zetten. Gewoon een wedstrijd breken met de traditie. En dan hem laten beslissen of het cultlied daarna weer in ere wordt hersteld of dat hij het toch wel erg mooi vindt om gewoon zijn naam door het stadion te horen rondzingen. Door zijn prestaties verdient hij het om serieus genomen te worden. Er zijn genoeg clubs die voor hem een plekje als eerste keeper willen reserveren, maar FC Utrecht mag zich gelukkig prijzen met zo’n tweede keeper.

Nog even een klein zijstapje. Wanneer gaan wij supporters nou eens onze beste speler vereren met een song? Tommy Oar laat al weken een goede vorm zien, maar ik heb zijn naam nog niet terug gehoord in welk stadion dan ook. Er zal toch wel een creatieve geest aanwezig zijn die iets leuks kan bedenken over zijn rushes en het gemis aan goals? Wie weet helpt deze vorm van waardering bij de contractbesprekingen zodat we wat langer van hem kunnen genieten.

Ik kijk in ieder geval uit naar een zondag zonder pizza.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing