FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Een spontane knuffel van Frans na afloop

05-04-2014

5 reacties


Het zou de wedstrijd van de waarheid worden tegen Cambuur en zo pakte de ontmoeting ook uit. Spanning tot de allerlaatste seconde, pover voetbal aan beide kanten en toch wel een terechte winnaar. Ook wij in Vak P kunnen weer een beetje herademen, mijn buurvrouw van 88 uit Zeist gaf me na het laatste eindsignaal van Bjorn Kuipers een extra warme handdruk. ,,Spelen we volgend seizoen toch weer in de Eredivisie,’’ zei ze opgelucht bij ons afscheid. ,,Maar het was vanavond weer wel kantje boord.’’ Een goede analyse.

Opluchting, dat gevoel heerste alom in Galgenwaard na de nipte zege op Cambuur die natuurlijk hoger had moeten uitvallen na de rode kaart voor Lucas Bijker na zijn onbeheerste charge op de enkel van Adam Sarota. Björn Kuipers bestrafte die smerige overtreding in nauwe samenwerking met zijn assistent meteen met rood. Het was een verademing om dit arbitrale trio aan het werk te zien, vrijwel geen enkele keer ging het driemanschap in de fout. We zullen hen hopelijk ook op de WK in actie zien.

Ook was het een verademing om Jacob Mulenga weer vanaf de aftrap druk te zien voetballen. De spits mag dan in zijn druistige optreden tal van technische fouten maken, hij bleek een doorlopend gevaar voor de Cambuur-defensie. De uitblinkende doelman Leonard Nienhuis voorkwam met enige reflexen dat Mulenga al eerder de score had opengebroken. De Friese doelman kreeg overigens een week geleden een kunstwerk aangeboden bij zijn oude club Aduard waar hij ooit als jeugdspeler begon. Daarmee doorbrak Nienhuis als enige de reeks negatieve publiciteit die Cambuur de afgelopen periode ten deel viel.

Hoe groot de opluchting in het FC Utrecht-kamp was, bleek bij clubeigenaar Frans van Seumeren die we na afloop nog even tegen het lijf liepen in zijn box op de vierde etage van Galgenwaard. We werden begroet met een ferme knuffel, ten teken dat ook bij hem de spanning de afgelopen weken tot ongekende hoogte was opgelopen. Natuurlijk is de klus nog niet helemaal geklaard maar het moet toch gek lopen wanneer ‘zijn’ club in de laatste duels niet definitief de veilige haven kan bereiken.

Hans van Echtelt
Vak P

(foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtExcelsior
19 november 2017 14:30 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Le@n 18pt
2 (12) fanvandeFC 17pt
3 (2) Gina 17pt
4 (3) tonyb 16pt
5 (4) badbo13 16pt
6 (32) chapri 15pt
7 (5) Dito4ever 15pt
8 (6) De meester 15pt
9 (7) Jan van Staa 14pt
10 (38) L@rs-Sven 14pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing