FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Een spandoek dat tot nadenken stemt

13-02-2012

6 reacties


Meest opmerkelijke shot uit de samenvatting van FC Utrecht - ADO was misschien wel het tonen van een dankbaar spandoek aan het adres van Frans van Seumeren. De clubeigenaar is deze maand weer eens voor acht ton in de bres gesprongen zodat de club alsnog de spelerssalarissen kon betalen.

Blijkbaar is dit gebaar niet onopgemerkt gebleven bij de supporters op de Bunnikside die via dit spandoek hun waardering voor dit gebaar van Frans tot uitdrukking wilden brengen. In Vak P hebben we het geregeld over de manier waarop de club geleid wordt en de geweldige inspanningen die Van Seumeren tot nu toe heeft moeten verrichten om FC Utrecht alsnog bestaansrecht te geven.

Ook bij een mindere wedstrijd als FC Utrecht - ADO overheerst het realisme in ons vak dat we met de club nu in een in alle opzichten mindere periode zijn beland. Wat zou het mooi geweest zijn wanneer na afloop aanvoerder Alje Schut de microfoon had gepakt. En namens de spelersgroep een signaal had afgegeven aan de leiding van de noodlijdende club in de vorm van de mededeling ‘dat ook de spelersgroep een gebaar wil maken richting Frans van Seumeren'. En voor een keer wil afzien van de premies of een deel van het maandsalaris. Dan zou het spandoek op de tribune nog meer dimensie gekregen hebben.

Hoeveel zullen de elf spelers van de thuisclub verdiend hebben die destijds bij de allereerste aflevering van FC Utrecht - ADO, ruim veertig jaar geleden, in de basisopstelling stonden? Misschien met elkaar nog minder dan de best betaalde voetballer in de huidige selectie. Daarom nog even hun namen: Henriksen, Van Huissteden, Pronk, Adriaanse, Blaauw, Coté, Olsen, Cabo, Van Stijn, Van Veen en Groenendijk. Geen grootverdieners maar ze presteerden destijds zeker niet minder dan hun collega's eergisteren die tegen ADO vaak ‘hotse-knots-begonia-voetbal' lieten zien zoals wijlen Bert Jacobs het na afloop gekarakteriseerd zou hebben.

Hans van Echtelt

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtPSV Eindhoven
24 september 2017 12:30 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) tonyb 13pt
2 (4) De meester 12pt
3 (2) Demougze 12pt
4 (5) EAT 12pt
5 (3) Speedy 12pt
6 (6) Galgenwaard 4 Ever 10pt
7 (7) fcagbu 9pt
8 (8) Kikker 9pt
9 (9) Sjakie 8pt
10 (12) badbo13 8pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing