FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Een avond om nooit te vergeten

12-03-2016

5 reacties


Woensdag 2 maart 2016. Een wedstrijd waarvan ik het affiche nooit verwacht had: FC Utrecht tegen Voetbalvereniging Sint Bavo. Ik heb het even opgezocht: Sint Bavo is een christelijke heilige, op 1 oktober 654 gestorven in Gent en iemand die aangeroepen wordt voor kinkhoest. Hij is patroonheilige van Haarlem, waar de grote kerk ook naar hem vernoemd is.

Goed, tegen dat VVSB speelde FC Utrecht de halve finale van de beker. Een avond om nooit te vergeten: ruim 2000 supporters maakten de reis vanuit Noordwijkerhout, terwijl ook de Utrechtse vakken uitverkocht waren. Alle voortekenen voor een geweldige avond.

Ik ben ooit lid geworden van True Support omdat ik me niet vereenzelvig met agressieve supporters. Ik ben wars van racistische of ongepaste spreekkoren, maar hou wel van een goede sfeer. Mijn droom is ooit nog elke wedstrijd met een uitsupporter naar de wedstrijd te gaan, naast elkaar te zitten en elkaar de hele wedstrijd te plagen. Achteraf een heerlijk biertje en op naar huis.

Ik heb mijn droom gezien. Mijn droom heette FC Utrecht - VVSB. Voor en naast me een paar Noordwijkerhouters, verder omringd door Utrechters. Gezellig met elkaar zitten kletsen, natuurlijk veel sneren uitdelen, maar met alle respect. Wij feliciteerden hen met het bereiken van de halve finale, zij ons met het behalen van de finale.

Na afloop van de wedstrijd en de terechte ereronde van VVSB, bleef ik nog even zitten. Het uitvak zat nog steeds vol, de spelers uit Zuid Holland stonden nog op het veld. Samen waren ze feest aan het vieren, terwijl de Galgenwaard steeds verder leeg liep. Een paar uitsupporters stond te dansen tussen vak T en U. Een bijna surrealistische aanblik, maar ik kon niet stoppen te glimlachen. Wat een heerlijk gevoel: een wedstrijd zonder agressie, zonder misselijkmakende spreekkoren. Een wedstrijd met respect voor elkaar, waarin vrienden zijn gemaakt.

Dit is hoe voetbal moet zijn. Ik begrijp dat het uitvak bijna nooit zo blij zal zijn als ze verliezen, maar de sfeer was als nooit tevoren. Wat zou ik dit graag elke wedstrijd zien, wat voelde dit goed.

VVSB: dank jullie wel voor het waarmaken van mijn droom. Dank jullie wel voor jullie geweldige support, jullie zang en jullie warmte. Ik zal deze avond nooit vergeten.

Jorgje

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing