FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Dubbele bezetting

13-07-2005

0 reacties


De toon is gezet. We zijn weer begonnen en er heerst al enige tevredenheid over de nieuwe aankopen. Hoewel het nog vroeg is om al te oordelen, lijkt het er inderdaad op dat de drie nieuwelingen zeker een versterking zijn. Maar ik wil hier toch een kritische kanttekening maken. Als we naar de laatste twee jaar kijken zijn we er cijfermatig gewoon niet op vooruit gegaan. Afgelopen seizoen een elfde plek op de ranglijst, het jaar ervoor tiende. De doelstelling “het linkerrijtje” is dus al twee jaar op rij niet gehaald, sterker nog, er is sprake van een dalende lijn.

Het enthousiasme en optimisme van Booy is aanstekelijk maar is het realistisch? Afgelopen seizoen is toch gebleken dat het uit vorm of geblesseerd zijn van twee of drie spelers teveel is om te kunnen opvangen. Dat geeft toch te denken. Als je terugkijkt op seizoen 2004-2005 zie je de goede start maar over het algemeen een mindere periode vanaf de uitwedstrijd tegen Djurgardens. Het is wel opvallend dat vanaf die periode ook Stefaan Tanghe minder in vorm is. Om alles toe te schrijven aan één man, is wat makkelijk. Maar het blijft zorgwekkend dat één speler zo belangrijk voor een ploeg is. Dat er dus niet iemand anders is die dan de kar gaat trekken.

Daarom zou je verwachten dat er voor het nieuwe seizoen geïnvesteerd zou worden in zowel kwaliteit als kwantiteit. Er is wel kwaliteit gehaald (aldus een zeer voorbarige conclusie op basis van één oefenwedstrijd tegen een regioteam), maar zijn er genoeg spelers gehaald van kwaliteit. Over de kwantiteit hoeven we het niet eens te hebben. Vorm, Rajcomar, Mols, Leitoe, Van de Haar en Zuidam zijn vertrokken of verhuurd en El Gaaouri staat op de nominatie om verhuurd te worden. Zeven spelers weg, drie aanwinsten erbij. Natuurlijk mag je niet vergeten dat Alisic en Van Steensel vanuit de jeugd doorstromen, maar is het al reëel om daar hoge verwachtingen van te hebben?

De vraag is dus of FC Utrecht weer voor het linkerrijtje gaat. Natuurlijk wordt dat wel zo uitgesproken maar als je ziet hoe sommige concurrenten zich versterkt hebben, sla je wel eens aan het twijfelen. Ook de uitspraak van de trainer dat hij na het vertrek van Van de Haar voorlopig geen nieuwe speler aantrekt, doet mijn gevoel voor komend seizoen geen goed. Natuurlijk stond vorig jaar de verdediging goed, maar Schut is voorlopig nog geblesseerd. Natuurlijk hebben we goede spelers op het middenveld maar het mindere spel van Tanghe kon absoluut niet opgevangen worden, natuurlijk zijn er versterkingen gekomen voor de voorhoede, maar de posities zijn niet meer dubbel bezet.

Dubbel bezet?? Was dat niet hetgeen men bij FC Utrecht altijd voor ogen had? Natuurlijk kan Tanghe in de spits spelen en heeft Douglas laten zien ook in de spits te kunnen spelen. Maar komen die spelers dan nog wel tot hun recht? En wat doet het geschuif met hun vorm en vertrouwen? En wie vervangt ze op hun eigen positie? De kracht van de ploeg wordt vaak afgemeten aan de bezetting van de bank. De vraag is dus gerechtvaardigd of de bank van FC Utrecht dermate sterk bezet is, dat we eindelijk via de competitie weer eens aankloppen bij de Europese plaatsen. Want de dalende lijn moet toch wel omgebogen worden.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing