FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

“Doorgaan waar we gebleven zijn”

18-01-2013

0 reacties


De eerste competitiewedstrijd is gelijk een lastige opgave voor FC Utrecht. "Een uitwedstrijd tegen FC Groningen is voor ons altijd een lastige opgave", zegt trainer Jan Wouters. Kijkend naar de statistieken won FC Utrecht slechts vijf keer van de 34 gespeelde duels. Bovendien scoorde FC Utrecht niet in de laatste vier edities van deze ontmoetingen.

FC Utrecht trainde de afgelopen dagen in Stadion Galgenwaard, omdat daar het verwarmde veld het best aansluit op de omstandigheden in Groningen. Bovendien was de training van vrijdagochtend besloten, zodat Wouters in alle rust de training kon houden.

Doorgaan
Na de winterstop kijkt trainer Jan Wouters uit naar de eerste eredivisiewedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. "We hebben een goed trainingskamp gehad", vertelt Wouters over de trainingsweek in Portugal. "De groep heeft hard getraind en ik moet zeggen dat we er goed voorstaan. We willen doorgaan waar we gebleven zijn. We blijven net als voor de winterstop uitgaan van ons eigen spel. Zeker in de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 hebben we gezien dat dit zeer effectief kan zijn. Dat was een prettige bevestiging van de weg die we zijn ingeslagen", zegt de trainer die zondag voor de honderdste keer op de bank zit als hoofdtrainer van een eredivisieclub.

FC Utrecht vertrekt zaterdagmiddag al naar het noorden. "We spelen zondag al om 12:30 uur in Groningen. Met de lange busreis in het vooruitzicht is het lastig om je optimaal voor te bereiden als we de reis op de wedstrijddag zouden maken", meent Wouters. De afgelopen dagen trainde de selectie in het stadion, waar de veldverwarming aan staat waardoor het team zich goed kon voorbereiden op het duel. Het veld was goed alleen de koude speelde de spelers parten. "Daar heb ik maar één advies voor", zegt Wouters, "blijven bewegen dan blijf je warm."

Blessures
FC Utrecht kan geen beroep doen op de geblesseerden Marcus Nilsson (ziek) en Tommy Oar (hamstring). Jacob Mulenga speelt met Zambia om de Africa Cup of Nations en Dave Bulthuis is geschorst, na zijn rode kaart tegen Ajax.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/ Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing