FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Doen wat juist is

14-12-2015

6 reacties


Niet geheel onterecht wordt me wel eens verweten dat ik nogal kritisch ben. Al jaren op twee ambten en hun ambtenaren in het algemeen: de keeper en de voorzitter van de club. Altijd heb ik in mijn ogen genoeg redenen en voorbeelden aangedragen om die kritiek te onderbouwen. Zo hadden we eerst Vorm die prima keepte en toen dat vaak gezegd werd, ging hij er zelf in geloven, ging hij naast zijn schoenen lopen en pakte daarna geen punten meer voor de club. Gelukkig kon hij weg voor veel geld. Hopelijk gaat dat met Ruiter nu ook gebeuren; al vind ik dat hij nu al weer een paar wedstrijden heel aardig keept. Nu nog leren uittrappen.

Dan blijft het ambt van de voorzitter over. Over Van Dop hoef ik geen woord meer te zeggen en over Van Schaik heb ik hier maar elders ook mijn zegje gedaan. Overigens ook tegen hem in persoon voor degenen die vermoeden dat ik alleen wat durf van achter een toetsenbord. Maar nu ga ik het eens anders doen want ik ga nu eens in tegen de rest van Nederland in en ga ik de gemaakte keuzes van Van Schaik ondersteunen.
En dan natuurlijk niet alles maar één kwestie in het bijzonder. Één kwestie waarbij hij door heel Nederland, inclusief de media, sportmedia als zijn collega’s van andere clubs is aangevallen. En dat gaat over de wedstrijd tegen Ajax. Voor degenen die de afgelopen maanden onder een steen hebben gelegen een kleine samenvatting.

FC Utrecht speelde tegen Ajax in het seizoen 2014-2015 en de wedstrijd verliep prima en Ajax kon terug naar Amsterdam met twee punten verlies. Geen rellen, geen opstootjes, geen spreekkoren... Een paar dagen later werd duidelijk dat een bijzonder klein groepje supporters liedjes had gezongen die niet door de beugel konden. Aangezien niemand, inclusief FC Utrecht, het merendeel van haar supporters, Ajax en de wedstrijdleiding, het had waargenomen, is er ook niks tegen ondernomen op het moment van de liedjes zelf. Toch startte de KNVB een onderzoek en strafte FC Utrecht, omdat de zangers zelf niet achterhaald konden worden, door FC Utrecht op te leggen dat FC Utrecht – Ajax in dit seizoen gespeeld moest werden met een lege Bunnikside.

Op zich natuurlijk raar want normaliter wordt een club bij zoiets gewoon gestraft voor de eerstvolgende wedstrijd en niet specifiek voor een wedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Zo krijgt een speler na een rode kaart ook gewoon de volgende wedstrijd aan zijn broek en niet de volgende tegen dezelfde tegenstander. Daarnaast raar dat FC Utrecht ùberhaupt gestraft wordt want FC Utrecht heeft hierin niks fout gedaan. Voorkomen had het gezang niet kunnen worden, het is niet gemerkt tijdens het zingen en dus kon op dat moment niets ondernomen worden en achteraf heeft FC Utrecht noch het OM kunnen aantonen wie de zangers waren. Toch kreeg FC Utrecht een straf. Raar.

Toen waren de ogen op Van Schaik gericht en hij deed wat hij moest doen: opkomen voor zijn club en haar supporters. Hij voerde de straf uit zoals de KNVB hem had voorgeschreven: de Bunnikside zou leeg zijn tegen Ajax. Aangezien de straf niet aangaf dat de seizoenkaarthouders van de Bunnikside niet aanwezig mochten zijn, gaf hij direct aan dat zij elders ondergebracht zouden worden. Direct kreeg hij van diverse kanten kritiek en hij deed iets dat geheel niet in zijn aard ligt (en dus per definitie verstandig is (oeps... toch nog kritiek)): hij bleef stil!

Van diverse supporters die elders op de tribune zitten, kwam direct de reactie dat ze zich niet veilig voelden omdat ‘dat tuig van de Bunnikside nu naast hen stampij kwam maken’. Beetje nare en verheven reactie, leek me zo. Alsof iedereen op de Bunnikside tuig is en alsof niemand dat op andere tribunes is. Ook kwam de reactie van de zogenaamde Gutmenschen uit de samenleving, de diverse Joodse instanties uiteraard ook. FC Utrecht in het algemeen en Van Schaik in bijzonder kreeg het op zijn brood. Terwijl hij de straf van de KNVB gewoon uitvoerde; de kritiek zou zich op de KNVB moeten richten. Ten eerste omdat ze de straf gaven aan de club en daarna omdat ze dan ook nog eens de verkeerde straf gaven. Ofwel... heel Nederland liep weer eens achter me aan maar dan niet op het juiste moment.

Toen begon Ajax zich te roeren want intussen had burgemeester Van Zanen zich ingedekt voor ellende in en rond het stadion en dus had hij de supporters van Ajax verboden te komen. Volgens de woorden van alles en iedereen een schande. Volgens mij heel logisch gezien de situatie die voortkomt uit de (verkeerde) straf van de KNVB in combinatie met het gedrag van Ajax-supporters. Ze zijn al niet meer welkom in Rotterdam en Den Haag en misdragen zich ook al jaren in Utrecht. Maar massale spreekkoren met de tekst ‘kanker-Utrecht’ en liedjes over Nesu en Di Tommaso zijn kennelijk minder erg dan 15 mensen die antisemitische liedjes zingen.

Toch ging Van Schaik ook niet overstag voor de krokodillentranen van Edwin van der Sar, Daniël Dekker en diverse belanghebbenden. En daarvoor verdient hij nu ook eens een compliment van me. En zijn gelijk blijkt niet alleen omdat ik het met hem eens ben (al is dat wel het belangrijkste) maar ook omdat de wedstrijd prima is verlopen. Geen opstootjes, geen rellen en geen spreekkoren... tenminste... ik heb ze niet gehoord.
Hier komt hij dan. Verbaas je er maar over en ga er maar niet aan wennen:

Wilco van Schaik: perfect gedaan.

Harrie Kovert

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing