FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Derijck verliest met Jong FC Utrecht

28-07-2013

1 reactie


Jong FC Utrecht speelde zaterdag zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de Open Dag van SC Telstar, dat zijn vijftigjarige bestaan viert, werd het 1-0 voor de thuisploeg.

In het stadion van SC Telstar werd onder prima omstandigheden gespeeld. De wedstrijd begon met regen, maar al snel brak de zon door. Bij Jong FC Utrecht speelde een groot aantal spelers van het eerste mee. Zo begonnen Elroy Pappot en Leon de Kogel voor het eerst weer in de basis na blessures. Timothy Derijck maakte zijn debuut in het shirt van FC Utrecht. Jan Wouters was aandachtig toeschouwer.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de beste trainer van SC Telstar over de afgelopen vijftig jaar bekendgemaakt. Deze eer ging naar Simon Kistemaker, die ook nog enige tijd actief was bij FC Utrecht. Op de bank bij SC Telstar zat ook een oude bekende, namelijk voormalig FC Utrecht-doelman René Ponk die tegenwoordig keeperstrainer is in Velsen-Zuid.

Eerste helft
De wedstrijd begon met een paar kleine kansen voor FC Utrecht. In de eerste minuut kreeg de ploeg van trainer Plugboer twee kansen uit de kluts. Daarna was er in de zesde minuut een mooie aanval, waarbij Gyliano van Velzen Mark Diemers bediende. De inzet van Diemers kon net door de doelman van SC Telstar uit de kruising worden getikt. In de achtste minuut leek Derijck op weg naar een droomdebuut. Zijn inzet eindigde helaas op de lat. Na deze prima start van FC Utrecht kwam er meer evenwicht tussen beide teams. Beide ploegen werkten hard en waren aan elkaar gewaagd, waardoor er weinig echte kansen werden afgedwongen.

In de veertigste minuut werd gefloten voor een overtreding van Aleksandar Bjelica. Het leek of deze overtreding buiten het strafschopgebied plaatsvond. Toch legde de scheidsrechter de bal op de stip. Diangi Matusiwa schoot de bal achter doelman Jeroen Verhoeven en zette de thuisploeg daarmee op voorsprong: 1-0. Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op voor de rust.

Tweede helft
Na rust direct een kans voor SC Telstar. Bij deze vrije schietkans werd de bal echter niet goed geraakt, waardoor het gevaar geweken was voor Verhoeven. De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste: een sportieve strijd tussen twee ploegen met veel inzet, waarbij grote kansen uitbleven. Het veldoverwicht was voor FC Utrecht.

De grootste kansen voor Utrecht kwamen voort uit dode spelmomenten. Zo waren Romano van der Stoep en Bjelica dichtbij een doelpunt na een vrije trap. Ook Mark Diemers wist tot tweemaal toe gevaarlijk te zijn uit een vrije trap. Helaas leidden ook deze kansen niet tot de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor SC Telstar.

De volgende oefenwedstrijd van Jong FC Utrecht is aanstaande maandag. Om 18.30 wordt in Volendam afgetrapt tegen Jong FC Volendam.

Scoreverloop:

40’ 1-0 Diangi Matusiwa

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven (c), Marcus Nilsson, Thimothy Derijck, Aleksandar Bjelica, Michael Zullo, Mark Diemers, Elroy (72’ Thijs van Hofwegen) Pappot, Sean Klaiber, Gyliano van Velzen, Romano van der Stoep, Leon de Kogel (60’ Kevin van Kippersluis).

Opstelling SC Telstar: Cor Varkevisser, Anthony Correia, Calvin Mac-Intosch, Jeffrey Ket (Oliver Rifai), Tim Keurntjes, Johan Kulhan, Sjaak Lettinga, Daryl van Mieghem, Diangi Matusiwa, Terrel Ondaan, Toine van Huizen (Kevin van Essen).

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing